Diari digital d'Andorra Bondia

Saboya vol cooperació entre l’OSCE i el Consell d’Europa


Escrit per: 
Redacció / Foto: S.F.G.A.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va apostar ahir per impulsar la cooperació entre el Consell d’Europa i l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), en el marc de la 18a sessió del Consell de Ministres d’aquest últim organisme, on serà present fins avui.

Durant el seu discurs, Saboya va felicitar la presidència lituana pel seu excel·lent treball durant aquest any i va posar de relleu el fet que Andorra tindrà properament la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa. En aquest sentit, el ministre va assenyalar que els dos organismes podrien treballar conjuntament en alguns camps.
Saboya també va manifestar la seva confiança en l’adopció de decisions que permetin donar seguiment a la Declaració d’Astana. Al final de la seva intervenció, va encoratjar els treballs duts a terme per l’Oficina de les Institucions Democràtiques i els Drets Humans (ODIHR) i va recordar la darrera missió que va visitar el Principat d’Andorra per avaluar el compliment d’Andorra dels compromisos de l’OSCE en matèria d’eleccions.
En el marc de la sessió ministerial, Saboya va mantenir diverses trobades amb els seus homòlegs de Finlàndia, Erkki Tuomioja; de Liechtenstein, Aurelia Frick, i dels Països Baixos, Uri Rosenthal. El ministre d’Afers Exteriors també va mantenir altres trobades bilaterals amb el secretari d’Estat de Noruega Torgeir Larsen, la ministra d’Afers Europeus d’Irlanda, Lucinda Creighton, i el secretari d’Estat d’Hongria Gergely Pröhlper.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte