Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre Jordi Cinca amb el director del Centre de Política Tributària i Administració de l’OCDE, Pascal Saint-Amans.
El ministre Jordi Cinca amb el director del Centre de Política Tributària i Administració de l’OCDE, Pascal Saint-Amans.

Saint-Amans assegura que Andorra “és ja fora del radar de l’OCDE”


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic ja no té Andorra entre les seves preocupacions i el Principat ha deixat d’estar dins el radar de l’organisme. Així ho va assegurar ahir el director del Centre de Política Tributària i Administració de l’OCDE, Pascal Saint-Amans, després de la reunió de treball que va mantenir amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, i la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i on també van ser presents la secretària d’Estat d’Afers financers Internacionals, Clàudia Cornella, i el director general de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa. 
Saint-Amans, que va recordar que el “món ha canviat molt i els països que tenien secret bancari han decidit cooperar”, va destacar que Andorra “ha  evolucionat de manera important els darrers anys” i que l’executiu “ha estat molt actiu per situar el país en les normes internacionals”. En aquest sentit, Saint-Amans, que va mostrar-se “molt content” de ser a un país “complidor” ja que sol desplaçar-se a “aquells on hi ha dificultats”, va assegurar que el Principat “ja no té cap problema de reputació” i sí en canvi “les condicions perquè el sector financer es pugui desenvolupar” i “l’economia creixi”.
Tot i això, el director del Centre de Política Tributària i administració de l’OCDE, que va recordar que en la seva visita a Andorra “es parlava de llistes negres” mentre que ara és un país que “respecta les normes”, va remarcar que “sempre es pot millorar”, si bé va deixar clar que no en l’àmbit legislatiu, ja que “les principals modificacions ja estan fetes”. Així, es pot millorar en altres aspectes més de caire pràctic, com per exemple en la tasca per assegurar que la informació que s’intercanvia “es recull correctament i que no hi ha cap forat”.
Per la seva part, Cinca va destacar la importància de la visita de Saint-Amans per tal de poder-li donar “una visió una mica més àmplia del que són les relacions internacionals d’Andorra més enllà del que és la relació amb l’OCDE i el Global Forum”.
En aquest sentit, el ministre de Finances, que va confirmar que “aquesta setmana estem fent el primer intercanvi ja d’informació i estem enviant les dades als primers països”, va explicar que es va poder parlar de l’acord d’associació amb la UE, de la col·laboració amb el Consell d’Europa i el Moneyval i de tot el procés d’obertura econòmica. I és que, per Cinca, “és important poder contextualitzar per què hem avançat en la línia de la transparència i la cooperació”.

El multilateralisme es troba en crisi però no en l’àmbit de la cooperació fiscal

El director del Centre de Política Tributària i Administració de l’OCDE, Pascal Saint-Amans, va incidir ahir en la situació de crisi del multilateralisme, en bona part degut “al qüestionament” que en fa l’administració estatunidenca de Donald Trump, si bé, i malgrat les fortes pressions, no és ben bé així en l’àmbit de la cooperació fiscal. Saint-Amans, que va tancar la visita al Principat iniciada amb una trobada amb el cap de Govern pronunciant una conferència al Centre de Congressos de la capital, va incidir en el fet que “fins a 153 països, entre els quals Andorra, hagin decidit intercanviar informació fiscal entre ells” i en “la pressió” que poden exercir “sobre els estats no cooperadors”.

Saint-Amans
assegura
Andorra
radar
OCDE
fora
“és ja fora del radar de l’OCDE”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte