Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Salut, Albert Font, va exercir ahir a la tarda de portaveu del Govern.
El ministre de Salut, Albert Font, va exercir ahir a la tarda de portaveu del Govern.

Salut encomana 50 vacunes contra la verola del mico per als contactes


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: SFGA

El Govern ha demanat 50 vacunes contra la verola del mico destinades “als casos de contacte veritables i de risc”. Així ho ha informat el ministre de Salut, Albert Font, que avui ha exercit de portaveu en la compareixença posterior al consell de ministres. De fet, es tracta d’una quantitat fins i tot “excessiva” tenint en compte la població del país, però igualment s’ha apostat per tenir-les per si calguessin. De moment, a Andorra només n’hi ha hagut dos casos i, a més, un resident al país també ha desenvolupat la malaltia a Espanya, segons han informat oportunament les autoritats sanitàries d’aquell país, ha subratllat Font. De tota manera, el ministre ha volgut ranquil·litzar la ciutadania sobre l’abast d’aquesta epidèmia. I és que les persones que han estat vacunades amb la vacuna de la verola estan exemptes de contraure la verola del mico. En paraules del titular de Salut, “això elimina del perill els vells”. Igualment, i en relació amb l’alerta sanitària emesa per l’Organització Mundial de la Salut els darrers dies, ha precisat que tot i que no la podem tractar amb lleugeresa, l’impacte sanitari és mesurat i tot i que les seves manifestacions són més aparatoses que la Covid-19, no presenta “formes greus”.

“Onada a la baixa”
En relació amb el coronavirus, Font ha assegurat que “la pandèmia va a la baixa”. Bona prova d’això, ha assenyalat, és que els contagis són inferiors als de la setmana passada. Així, el nombre de casos actius és de  315, 136 menys que fa set dies. Pel que fa a les persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, n’hi ha set, sis dels quals a planta i una a l’UCI. Quant a la campanya de vacunació, el ministre de Salut ha comunicat que a partir d’avui mateix totes les persones més grans de 60 anys que vulguin rebre voluntàriament la quarta dosi poden fer-ho trucant al 821 955 per concertar cita per a l’administració del vaccí, que s’efectua al centre hospitalari. Fins ara han rebut la quarta dosi 178 persones i 286 més l’han demanada. També ha informat que el consell de ministres va aprovar ahir la pròrroga per una setmana de les mesures actuals per fer front a la pandèmia.

Finalment, i en relació encara amb la Covid, Font ha comunicat que el director de l’Oficina Covid, Bruno Bartolomé, deixarà aquesta setmana el servei per reintegrar-se a la seva plaça de funcionari com inspector d’Educació. L’oficina continuarà realitzant la seva tasca amb els vuit treballadors que en formen part i que ara es consideren suficients per controlar els casos greus i gestionar les vacunacions. Ara per ara no es buscarà un substitut per a la direcció. Segons el ministre es mantenen dues reunions setmanals com a mínim amb els integrants del servei per fer el seguiment de les seves tasques.   

Salut
vacunes
verola del mico
contactes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte