Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, i el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença posterior al consell de ministres.
El ministre portaveu, Eric Jover, i el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença posterior al consell de ministres.

Salut manté que l’oci nocturn podrà reobrir “les pròximes setmanes”


Escrit per: 
M.S./ Foto: SFGA

L’oci nocturn podrà reobrir “les pròximes setmanes” i sempre amb les “mesures adequades” i sota uns “criteris de prudència”. Així ho va avançar ahir el titular de Salut, Joan MartínezBenazet, que va revelar que s’està pendent d’una nova reunió amb el sector. Precisament, i interpel·lat sobre el malestar expressat des del sector les darreres setmanes, el ministre va assegurar que la relació ha estat sempre molt “fluïda”, si bé va admetre que durant aquest període de vacances “hi ha hagut més neguit”. Amb tot, Martínez Benazet, que va explicar que s’han demanat algunes correccions amb aspectes lligats a elements de seguretat, es va mostrar convençut que “aviat podrem obrir l’oci nocturn”.

I és que malgrat que des de l’executiu es vol ser prudent, ja que, com va recordar el ministre, “l’any passat el virus es va disparar molt amb el retorn de les vacances després de Meritxell”, la situació sanitària és prou bona i la incidència del virus ha baixat. Tant és així, que el Govern va acordar alleugerir alguna de les mesures. Així, Martínez Benazet va explicar que deixa de ser obligatori el registre de clients que havien de fer els establiments de restauració així com els que es feien en esdeveniments culturals i esportius i als casals d’avis. També s’incrementa a 20 persones el nombre màxim permès en reunions familiars o d’amics en espais exteriors.

Quant a la situació sanitària, Martínez Benazet va explicar que des de dimarts s’han detectat 8 contagis nous de coronavirus, cap d’ells de persones amb la pauta completa de vacunació.  Així, des de l’inici de la pandèmia s’han diagnosticat 15.078 casos de coronavirus, dels quals se’n mantenen actius 44. Així mateix,  ja són 14.904 les persones que han superat la malaltia mentre el nombre de víctimes mortals es manté en 130. 

Així mateix, el titular de Salut, que va celebrar que no hi hagi cap malalt ingressat a l’hospital, va revelar que fins al 70% dels contagiats les darreres setmanes corresponen a persones que no estaven vacunades, un fet que “indica que la vacuna és eficaç”. Precisament sobre el vaccí, el ministre va detallar que fins ara s’han administrat ja 97.967 dosis, 51.160 en primera, 46.710 segones i 97 terceres, fet que comporta que el 69,9% de la població vacunada tingui ja “la pauta completa”. Quant a la plataforma, fins ara s’han inscrit 54.133 persones per rebre el vaccí.

D’altra banda, el Govern ha abonat 146.500 euros a l’empresa Andorrana de Serveis d’Atenció al Client (Anseac, SA-Espic) pel servei de gestió telefònica i reserva de cites per a la vacunació i les proves de detecció de la Covid-19 ofert entre l’1 de gener i el 31 de maig passat, segons recollia ahir un edicte publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

Salut manté que l’oci nocturn podrà reobrir “les pròximes setmanes”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte