Diari digital d'Andorra Bondia
Enguany es podran instal·lar més plaques que en la totalitat de convocatòries anteriors.
Enguany es podran instal·lar més plaques que en la totalitat de convocatòries anteriors.

S’amplia en 50.000 euros la partida del Renova per a les fotovoltaiques


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Després d’haver-se esgotat la partida inicial prevista de 150.000 euros, el Govern va acordar ahir incrementar en 50.000 euros la dotació del programa Renova destinada als ajuts a les instal·lacions fotovoltaiques, segons va informar el ministre portaveu.
Jordi Cinca va atribuir el creixement de la demanda d’aquest tipus d’ajut al canvi de model que hi ha hagut en aquesta edició del Renova. I és que si en l’exercici anterior el foment de la implantació d’energies fotovoltaiques es feia a través de les subvencions a la compra de l’energia, aquest any s’ha optat per la subvenció directa a la instal·lació, un canvi que “ha tingut molt bona acollida”, com va posar de manifest Cinca, que va precisar que de la partida inicial de 150.000 euros se n’han beneficiat vuit projectes.
El ministre va recordar que el pla preveu una ajuda equivalent al 40% del cost de la instal·lació fins a un màxim de 20.000 euros i que també hi ha l’opció que l’impulsor de la iniciativa gaudeixi d’un aval de l’administració a l’hora d’obtenir el finançament per a la instal·lació. Així, amb aquest nou plantejament de les ajudes, s’espera que al llarg de l’any s’arribin a instal·lar un total de gairebé 1,5 MW, el que representa el doble de la capacitat instal·lada fins al  2017. 
De fet, tenint en compte els projectes que ja hi ha en cartera a l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, durant el 2018 es podran instal·lar més plaques fotovoltaiques que les que ja s’han instal·lat fruit de la totalitat de les convocatòries del 2013 al 2017.
Quant a producció elèctrica, Cinca va explicar que aquesta se situa en 0,1% de la demanda elèctrica nacional i 0,6% de la producció nacional.

amplia
50.000 euros
fotovoltaiques
Renova
partida

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte