Diari digital d'Andorra Bondia

Sans critica que un assessor sigui soci d’una empresa que treballa per al Comú


Escrit per: 
M. S. C.

La contractació d’un assessor en recursos humans va desfermar ahir les crítiques de l’oposició al Comú d’Encamp.

El fet és que la persona elegida és soci fundador d’una empresa que es dedica a la gestió de recursos humans. A més, s’escau que aquesta societat ofereix assessorament a la corporació encampadana en aquesta mateixa matèria. Per aquest motiu el cap de la minoria, Joan Sans, va qüestionar si aquesta situació és ètica.
Així mateix, va assenyalar que “si fos soci fundador d’una empresa que engreixa vedells no hi hauria cap problema”. En realitat, però, se li presentarà un conflicte d’interessos si se li demana la contractació de serveis d’una empresa de recursos humans, va apuntar el conseller del PS. Sans va avisar que situacions com aquesta han portat molts problemes en altres comuns i al Govern i que cal evitar-los. Al mateix temps, es va queixar de la falta d’informació facilitada per la majoria i va concloure que “dedueixo que [aquest cas] no s’aguanta ni amb pinces i que algunes servirien per tapar el nas”.
El cònsol major, Jordi Mas, va indicar que és una qüestió que no li preocupa ja que altres assessors del Comú (com els jurídics) tenen empreses. I el mateix passava en el mandat anterior. Tot i així, va remarcar que la corporació ha contractat l’assessor per treballar en exclusivitat i va assegurar tenir entès que ja no forma part de la societat. En tot cas, i davant del dubte, va optar per no pronunciar-se sobre aquest punt.
Aquesta figura substitueix la plaça vacant que va deixar l’anterior cap de departament. Es dedicarà a assessorar en aspectes de gestió de personal i coordinació política. Mas va explicar que tindrà el mateix sou que la predecessora i hi destinarà les mateixes hores. Així mateix, es va felicitar per haver trobat una solució ràpida per substituir la vacant i fer que el departament no es veiés afectat.
La contractació va desembocar en una picabaralla entre Sans i el cònsol menor, Jordi Torres, després que el primer li va retreure que quan era a l’oposició critiqués una situació similar a aquesta. Torres li va retreure que li faltava elegància política i el va acusar de ser un especialista en confondre ja que en aquell cas el que s’aprovava era una contractació i això és un assessorament a través d’un càrrec de relació especial.

Noves webs

En la sessió d’ahir també es va acordar convocar un concurs públic per a la construcció de dues webs. Es tracta de la renovació de l’actual, ja que Mas va indicar que després de dos anys de funcionament ha quedat obsoleta, i la construcció d’una de nova de promoció turística. A més va explicar que era una de les propostes electorals.
L’oposició va lamentar que és el primer plec de bases que la minoria no ha pogut treballar ja que ha estat tractat per la junta de govern sense haver estat analitzat abans per la comissió d’informàtica. A més, l’oposició no coneix que ho hagi cap informe tècnic que justifiqui el plec de bases. Sans també creu que s’estan llençant diners ja que per a la promoció turística ja s’aporta un pressupost a Andorra Turisme. A més va indicar que la intenció d’elaborar una agenda és duplicar tasques perquè avui ja existeix la web Agenda.ad.
D’altra banda, la corporació també contractarà de forma directa l’empresa Segarra i Terés perquè l’assessori en comunicació. Mas va especificar que treballarà el pla de comunicació del Comú que detallarà els suports i canals a utilitzar entre la corporació i el ciutadà i al mateix Comú. Així mateix. va explicar que és un procediment que s’adiu a la legalitat i va exposar que “no hem fet res que no es fes abans en bé de la parròquia”.
El cap de l’oposició va aprofitar per recordar que la majoria encara no els ha facilitat els criteris que es van seguir per seleccionar l’empresa que realitzarà un vídeo promocional de la parròquia, que és la mateixa que assessorà en comunicació.
També es va acordar adoptar un nou procediment per registrar els temporers amb l’objectiu de netejar el cens de població.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte