Diari digital d'Andorra Bondia
Moments abans de començar la sessió del consell de Comú de Sant Julià, aquest matí.
Moments abans de començar la sessió del consell de Comú de Sant Julià, aquest matí.

Sant Julià dona llum verd a la regularització de la urbanització Font de la Vall


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: M. P. A.

El Comú de Sant de Lòria va donar ahir llum verd a un crèdit extraordinari de 20.000 euros per acabar la urbanització Font de la Vall. Ho va fer en la sessió de Consell de Comú. D’aquesta manera s’inicia el procés pendent de regularització d’una trentena d’urbanitzacions de la parròquia. Posar ordre en aquesta situació irregular costarà entre 4 i 5 milions d’euros, van posar en relleu tant el cònsol major, Josep Majoral, com el conseller de la minoria, Cerni Cairat, que va donar suport a la proposta i va demanar el calendari de les actuacions a les diverses urbanitzacions.

En aquest sentit, Majoral va  explicar que després d’acabar la de Font de la Vall s’iniciarà el procés amb la de Certés. De fet, va  anunciar que ja s’ha parlat amb els veïns d’aquesta urbanització. El cònsol major també va deixar clar que el Comú pagarà els treballs que s’hagin de realitzar i després seran els propietaris qui s’hauran de fer càrrec del cost de les obres. Uns treballs que començaran entre setembre i octubre i que en el cas de Font de la Vall consistiran en la instal·lació d’un tub d’aigua potable, l’enllumenat públic, l’enquitranament i la finalització de les voreres, segons va explicar. 

Majoral va recordar que la problemàtica d’aquestes urbanitzacions ve de lluny i que no es podrà pas resoldre en aquest mandat, ja que cal tenir en compte la limitada capacitat financera del Comú per poder fer front a la totalitat dels treballs. A més, cal tenir en compte que s’ha de parlar amb els veïns de cadascuna de les urbanitzacions, que no sempre estan disposats a assumir la part del cost que els toca de les obres, la qual cosa suposarà en alguns casos haver d’iniciar actuacions administratives.

Durant la sessió de Comú,  Cairat va demanar per un dels acords de la junta de govern referit a l’anul·lació d’alguns rebuts d’aigua per una lectura errònia dels comptadors. En relació amb això, el conseller de Manteniment, Medi Ambient i Sostenibilitat, Rossend Duró, va afirmar que l’error es va produir per diverses fuites d’aigua a la xarxa que distorsionaven les lectures. Segons Duró, el 2022 finalitzarà la instal·lació de nous comptadors a la parròquia. 

En la sessió també es va aprovar la delimitació comunal del terreny anomenat Terra Burgada, Roca Rodona i Terra Camp Beneït.

Naturland “millora” al juliol les xifres del 2020
Tot i que encara és aviat per fer balanç de l’estiu a Narturland, Majoral va explicar que al juliol, encara que l’afluència de visitants ha estat similar a la de l’any passat, el resultat econòmic “ha estat millor” perquè s’ha donat més bon servei i això ha incrementat la despesa mitjana del client. I ara al mes d’agost ha crescut força el nombre de visites, que estarien  per sobre de les del 2020, tot i que per sota del 2019”. Ara bé, com que la despesa mitjana és superior “els ingressos són  relativament bons”.

Sant Julià
llum verd
regularització
urbanització
Font de la Vall

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte