Diari digital d'Andorra Bondia
Sant Julià haurà de renegociar el deute amb els bancs per evitar la fallida de Naturlàndia
Sant Julià haurà de renegociar el deute amb els bancs per evitar la fallida de Naturlàndia

Sant Julià haurà de renegociar el deute amb els bancs per evitar la fallida de Naturlàndia


Escrit per: 
Agències

El cònsol major de Sant Julià de Lòria ha donat a conèixer davant la junta d'accionistes de Camprabassa d'aquest dimecres al vespre els resultats de l'auditoria duta a terme dels comptes de la societat. Així els auditors han donat el vistiplau a l'ampliació de capital de més de 5 milions d'euros que es va fer a compte del deute que Camprabassa tenia contret amb el Comú lauredià. En canvi, els auditors han mostrat els seus dubtes sobre la viabilitat de Camprabassa per continuar operant. Davant d'aquest fet, el cònsol ha assegurat que ja s'han fet canvis en els sistemes de gestió per tal que es pugui fer un seguiment pressupostari, i s'ha aplicat un sistema per tal de disposar d'informació de cada activitat, amb ingressos i despeses.  

Els auditors també han expressat dubtes en relació a les amortitzacions, tant de tangible com intangible, de manera que Josep Vila ha assenyalat que cal dur a terme un estudi "costós" de valoracions d'actius. 

L'auditoria també posa de manifest que el passiu corrent (pòlisses de crèdit i deute amb proveïdors) és gairebé 6 milions d'euros superior a l'actiu corrent. Per fer front a aquesta situació, el cònsol ha proposat renegociar el deute amb els bancs, per tal que les pòlisses passin de curt a llarg termini. 

Finalment, el cònsol major ha informat que s'ha encomanat una auditoria de gestió que pot anar acompanyada d'un pla de viabilitat a l'empresa KPMG. Vila ha conclòs la seva intervenció assegurant que enguany encara es pot fer front a la situació a base d'injeccions de capital des del Comú, perquè s'ha de fer front als pagaments als proveïdors. A més, el cònsol s'ha compromès a intentar minimitzar les pèrdues. 

 

Naturlàndia
Sant Julià de Lòria
accionistes
bancs
fallida
Camprabassa
KPMG
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic