Diari digital d'Andorra Bondia
El candidat de Terceravia + Independents, Santiago González.
El candidat de Terceravia + Independents, Santiago González.

Santiago González: “Sotmetrem el futur del Prat Gran a una consulta popular ciutadana”


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Terceravia

De patrullar els carrers a liderar el Comú. Santiago González és l’aposta de Terceravia + Independents d’Encamp per a aquestes comunals. Insisteix que s’ha patejat molt els carrers i ha parlat amb molta gent del poble d’Encamp i del Pas de la Casa. I potser per això la formació vol sotmetre els grans projectes a un referèndum per copsar el sentir dels ciutadans. 

Què l’ha portat a fer el salt a la política?
Els neguits i les preocupacions com a ciutadà m’han fet implicar-me en el Comú d’Encamp.  Penso que per poder millorar les coses has d’entrar en política i intentar arreglar les coses.

I per què amb la formació de Terceravia?
M’agrada Terceravia perquè tots els projectes que plantegen els fan amb molta experiència i coherència.

Quines creu que són les qüestions prioritàries de la parròquia d’Encamp?
A la part baixa, tot el que fa referència a la dinamització econòmica, perquè no hi ha massa negocis. Cal implicar més la gent i buscar algun al·licient perquè la gent no marxi d’Encamp i també perquè no sigui una ciutat dormitori com fins ara.

I per al Pas de la Casa?
El Pas de la Casa no s’ha d’oblidar perquè és molt important. Aporta bona part dels ingressos de la parròquia i del país. El Pas està molt descuidat i aquesta és una queixa dels ciutadans que viuen allà. El que s’hauria de fer és arreglar coses bàsiques: les voreres, ficar papereres i bancs. Donar tot el suport als ciutadans del Pas de la Casa en allò que els faci falta. Per això, si entrem al Comú, hi haurà un conseller permanent al Pas de la Casa i si la ciutadania té algun neguit podrà anar directament a parlar amb ell i haurà de baixar fins a Encamp.

D’aquesta figura del conseller al Pas de la Casa se n’ha parlat però no s’ha arribat a portar a terme.
Nosaltres ens comprometem a establir aquesta figura  perquè els ciutadans puguin fer gestions directament amb aquest conseller i la població li pugui traslladar tot el que cregui oportú.

Com valora els anys de govern d’UP a Encamp?
Miri, faré una valoració ben gràfica. Pel que fa a Encamp, “bon dia, bona nit”. I al Pas de la Casa, aquí està, sense fer. Els quatre primers anys portava una bona trajectòria, però en els quatre últims anys no han tingut una continuïtat. A partir de Jordi Torres no hi ha hagut continuïtat en els projectes.

Per on s’hauria de començar la dinamització de la parròquia?
De cara al petit comerç ens agradaria atraure empreses d’alt valor afegit. Després tenim un projecte important, primer farem un estudi per saber si és fiable o no, de fer un funicular que connecti el centre de la via amb Engolasters que existia ja fa temps per fer un punt d’atracció turística de la parròquia perquè és un dels llacs més visitat del país. Tenim la zona de les Pardines en la qual a l’estiu podem fer un gimnàs a l’aire lliure i moltes altres coses. A Encamp, el que és el centre de la vila també volem que sigui un altre punt d’atracció. Sobretot s’ha de reactivar Encamp, perquè el que és el Pas de la Casa ja representa el 30% del PIB d’Andorra. A la Massana això ha funcionat, al posar el funicular al centre del poble. És important, doncs, fer un punt turístic al centre de la vila.

Quin creuen que seria el millor acord amb Saetde?
Nosaltres volem tenir una bona relació amb Saetde i s’hauria de parlar sobre en quins termes es gestiona la concessió.

Sobre el Prat Gran i les zones d’esbarjo en general de la parròquia, quines propostes tenen?
Crec que tenint en compte la importància i envergadura del projecte, el millor és sotmetre això a una consulta popular ciutadana, un referèndum, i mirar de fer el que digui el ciutadà. De tota manera, no sabem com estan els comptes del Comú. Hem d’entrar al Comú i veure com estan. Hem de ser transparents, explicar el que hi ha al ciutadà, exposar-li els projectes, dir el que hi ha al darrere d’això i fer el referèndum. Després ja es poden prendre mesures, i segons el que surti, doncs buscar el lloc més adient per fer-lo.

Què té la seva candidatura que no tenen les altres tres?
Som gent del poble per al poble, que estem tots els dies a peu de carrer, que podem aportar idees noves i un aire fresc al Comú d’Encamp. 

Totes les candidatures diuen que han escoltat els neguits de la gent, però la ciutadania se sent allunyada de la política, què en pensa?
El que puc dir és que nosaltres som així. Realment som gent del poble que escoltem el ciutadà. El nostre dia a dia és parlar amb la gent del carrer. Hem parlat amb gent del Pas de la Casa, amb gent d’Encamp. No amb tots, perquè hi ha molta gent, però sí que escoltem els neguits de la parròquia perquè som gent que estem al carrer tot el dia. Si no estem a la part alta, estem a la part baixa. 

Com li agradaria que esti-gués la parròquia d’aquí a quatre anys?
M’agradaria que haguéssim portat a terme la majoria dels projectes que portem al programa. Això voldria dir que tindríem una reactivació econòmica força elevada. Sobretot, voldria haver aconseguit el dèficit zero i que Encamp no fos una ciutat dormitori. Que els ciutadans estiguessin contents i atesos perquè treballem per ells. 

Per què els ciutadans han de votar la seva candidatura?
Recomano a la ciutadania que es llegeixi bé els programes, sobretot el nostre. Crec que el nostre és la millor aposta perquè la parròquia pugui millorar i pugui créixer en aquests quatre anys que tenim per davant.   

Santiago Gonzélez: “Sotmetrem el futur del Prat Gran a una consulta popular ciutadana”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte