Diari digital d'Andorra Bondia

Sanuy critica que la crisi recaigui sobre el ciutadà per salvar la banca


Escrit per: 
M. S. C.

“Qui paga els plats trencats de la crisi no són els causants, els que han tret el benefici. Són els contribuents, els assalariats, les classes mitjanes els que paguen el salvament d’altres que s’apugen el sou fins a uns límits d’obscenitat i immoralitat terribles.”

Així de contundent s'ha mostrat l’exconseller de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat Francesc Sanuy, que ha ofert aquest dijous una conferència amb motiu del desè aniversari del Partit Socialdemòcrata (PS).
Així, l’expert ha lamentat que la crisi sempre l’hagin de pagar els mateixos i ha avisat que, per ara, no s’ha fet prou per evitar que aquesta situació es pugui tornar a presentar en el futur. En aquest sentit ha remarcat que cal prendre mesures perquè “el banquer continuarà actuant amb temeritat perquè sap que hi ha un cotxe escombra” que el rescata. Al mateix temps, s'ha mostrat partidari d’eliminar l’existència de grans entitats financeres, que en el cas que fessin fallida arrossegarien la resta. Sanuy aposta més pels estímuls que no pas per les retallades, com les fetes pel Govern espanyol. Així, creu que cal trobar el terme mitjà, “la combinació entre l’aigua freda i la calenta”, i no generar més deute ni retallar l’Estat del benestar.
L’expert també ha remarcat que davant l’actual situació econòmica cal reaccionar per recuperar-se. Adonar-se del context i actuar, tal com ha començat a fer l’empresariat del país. Al mateix temps, ha remarcat que en un moment de crisi cal que els partits polítics s’agermanin en el que és essencial i “com més d’acord es posin en les qüestions indispensables, millor anirà”.
De la seva banda, el primer secretari del PS, Ferran Goya, ha parlat sobre el panorama polític afirmant que no creu que es pugui fer cap pacte “amb gent que no sap pactar entre si”. Així, considera que les tibantors a Coalició Reformista són “sorpreses desagradables”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte