Diari digital d'Andorra Bondia
Vista general d'Andorra la Vella.
Vista general d'Andorra la Vella.

S’aprova la contractació d’un estudi de viabilitat per optar a la declaració d’Andorra com a reserva de la biosfera


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Govern va acordar, en la darrera reunió del consell de ministres, la contractació per al desenvolupament de l'estudi de viabilitat d'una eventual declaració del Principat d'Andorra com a reserva mundial de la biosfera, segons ha anunciat l'executiu en un comunicat.

Aquest assessorament es durà a terme per part d'Huget Abogados, per un import de 43.890 euros. Aquest despatx compta amb l'experiència d'haver assessorat en aquest procés a l'illa de Menorca (Illes Balears), que va obtenir aquesta declaració de la Unesco. Els treballs contractats inclouen el suport tècnic-jurídic per a avaluar l'abast dels objectius a assolir, els riscos i la viabilitat de l'eventual candidatura d'Andorra a esdevenir el primer país declarat com a reserva mundial de la biosfera.

El projecte s'emmarca en els objectius estratègics del Govern, a curt i mitjà termini d'avançar cap a l'establiment d'un entorn més sostenible en el qual la relació entre recursos, població i activitat econòmica que no comprometi l'equilibri de futures generacions. El programa sobre l'home i la biosfera, engegat per la Unesco el 1971, treballa amb l'objectiu d'establir una base científica per a la millora de les relacions entre la població i el medi natural en què habiten.

El programa s'alinea directament amb la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i adreça reptes científics, mediambientals i socials en diversos ecosistemes, des de regions muntanyoses a entorns marins o costers i insulars. L'objectiu últim és el de promoure visions innovadores al desenvolupament econòmic que siguin socialment i cultural apropiades així com mediambientalment sostenibles.

Així doncs el projecte de l'eventual declaració incideix directament en el reconeixement internacional del patrimoni natural, la biodiversitat i el patrimoni cultural, el posicionament del model econòmic com a referent d'equilibri entre activitat econòmica i respecte per la natura, i l'impacte directe en l'economia.

estudi
viabilitat
declaració
optar
reserva
Mundial
biosfera
contractació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte