Diari digital d'Andorra Bondia
S'assignen tres ajuts per a projectes de recerca andorrana i vuit per a estudiants de doctorat
S'assignen tres ajuts per a projectes de recerca andorrana i vuit per a estudiants de doctorat

S'assignen tres ajuts per a projectes de recerca andorrana i vuit per a estudiants de doctorat


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ha assignat diversos ajuts de recerca i per al pagament de les matrícules universitàries, segons ha anunciat l'executiu. En concret 3 investigadors es beneficien dels ajuts del Govern, per dur a terme projectes de recerca i transferència de temàtica andorrana i 8 estudiants de doctorat també reben un ajut per al pagament de les matrícules universitàries.

En relació a la convocatòria dels ajuts a projectes de recerca i de transferència de temàtica andorrana, que es realitza conjuntament bianualment entre els ministeris d'Educació i Ensenyament Superior i el de Cultura, Joventut i Esports, s'han assignat 30.000 euros a tres candidatures. En els darrers cinc anys, des de l'any 2013 fins enguany, el Govern ha assignat 129.000 euros als ajuts de recerca i transferència de temàtica andorrana.

Les tres candidatures que reben ajut per aquesta convocatòria 2017 són les següents:

L'ajut de recerca Cebrià Baraut per desenvolupar recerques històriques s'ha assignat al Dr. Giacomo Floris, que durà a terme el projecte NOTAND, el notariat públic a Andorra, des dels orígens a la consolidació (segles XIII-XV). Aquesta ajut es gestionat per l'Arxiu Nacional d'Andorra.

Pel que fa als ajuts gestionats des del Departament d'Ensenyament Superior i Recerca, l'ajut de recerca o de transferència de temàtica genèrica sobre la realitat andorrana s'ha adjudicat al Dr. Xavier Campillo Beses per dur a terme el projecte de creació d'una Xarxa pública de camins històrics i tradicionals del Principat d'Andorra (segles XVII-XX); l'ajut de recerca o de transferència atorgat en acord amb els principis promoguts per la Fundació ActuaTech ha estat assignat a l'Observatori de la Sostenibilitat d'Andorra, que durà a terme el projecte EnergiAnd, que promourà la transició energètica del país.

La modalitat Lídia Armengol, gestionada pel Servei de Política Lingüística, enguany no ha rebut cap sol·licitud i per tant s'ha declarat deserta.

Per altra banda, el consell de ministres també ha resolt la convocatòria 2017 dels ajuts per al pagament de les matrícules universitàries dels estudis de tercer cicle, promoguda des del Departament d'Ensenyament Superior i Recerca. En aquest cas, l'import total assignat ha estat de 3.830 euros. Els beneficiaris han estat els següents estudiants de doctorat: Cristina Pesado, Valentí Turu Michels, Raül Mas Garcia, Alba Gómez García, Helena Prieto Sanz, Jon Apodaca Saracho, Liliana Aura Trifu, i Alba Reguant Closa. Assenyalar que quatre dels vuit beneficiaris realitzen el seu programa de doctorat a la Universitat d'Andorra.

En els darrers cinc anys, des de l'any 2013 i fins enguany, el Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ha assignat uns 10.700 euros a aquesta convocatòria de promoció dels estudis de doctorat.

projectes
recerca
andorrana ajuts
estudiants
doctorat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte