Diari digital d'Andorra Bondia

Satisfacció a Ordino pel rumb agafat en la gestió de la societat Vallnord


Escrit per: 
Redacció


El Comú d’Ordino, fidel als seus costums, va lliurar ahir la tradicional sessió plenària dels Sants Innocents, en la qual, tot i que no es va aprovar cap decisió de transcendència, es van donar a conèixer informacions importants al voltant de diversos temes parroquials.

El més destacat va un cop més de la mà de Vallnord, i és que arran d’una pregunta formulada per la minoria socialdemòcrata, els cònsols es van congratular pel positiu canvi d’actitud que ha fet la direcció de la societat quant a la seva gestió. De fet, el cònsol major de la parròquia, Ventura Espot, va indicar que el canvi d’actitud havia estat positiu, però sobretot les mesures que s’han llançat a fi de garantir l’èxit durant la temporada d’hivern o, en cas contrari, reduir al màxim les pèrdues i evitar una crisi com la del 2009. 
D’entre aquestes mesures, Espot en va destacar dues, que són les que han de garantir un control dels comptes de Vallnord. La primera és, tot i que ja s’havia anunciat, la contractació d’un auditor per a un període de “cinc mesos”  perquè porti fil per randa els comptes de l’estació. L’altra és la inclusió, dins de l’ordre del dia de cada consell d’administració, d’una petita anàlisi dels comptes de l’estació.
Precisament sobre l’estat d’aquests comptes el mandatari ordinenc va comentar que de moment se’n pot dir ben poc i que caldrà esperar el proper consell “del mes de gener, on ja es podrà fer balanç del Nadal i del pont de la Puríssima”.
Val a dir, però, que la persona que va iniciar el tema de Vallnord va ser Albert Pujal. I és que el veterà socialdemòcrata vol tenir una còpia de l’auditoria de comptes de la societat i no va descartar emprendre accions si aquesta no arribava a les seves mans a començaments del mes de gener. Aquesta amenaça es va esvair quan la mandatària menor, Consol Naudi, va afirmar que la corporació havia rebut l’auditoria “feia uns 12 dies” i que l’oposició rebria una còpia si així ho desitjava.
En qualsevol cas, Pujal també es va mostrar molt conforme amb el canvi de rumb de l’estació. A més, el socialdemòcrata va parlar sobre l’entrada de capital privat a l’estació i va indicar que aquesta operació es mira des del prisma incorrecte, ja que el problema de Vallnord no es troba en “els diners que puguin entrar, sinó en com es paga tot el que es deu”.

La majoria aprova mesures per evitar infraccions en l’aparcament i garantir un bon manteniment

Un altre dels temes importants que es van tractar ahir en sessió va ser l’aparcament i les tasques de manteniment de la parròquia. I és que, per garantir el bon funcionament d’aquests dos aspectes, des de la corporació s’ha designat un funcionari de confiança perquè “a peu de carrer”, com va dir Naudi, doni garanties d’una parròquia endreçada, ben gestionada i amb totes les tasques de manteniment ben realitzades.
Així doncs, la parròquia ordinenca se suma al model que va tirar endavant ara fa uns anys la seva veïna, la Massana, quan va crear la figura del director de la via pública. Els propis cònsols van reconèixer ahir en la roda de premsa posterior a la sessió que l’aparcament estava desorganitzat i que requeria un plus de disciplina per tal d’endreçar els carrers ordinencs. Segons va comentar Cònsol Naudi, no es tracta de ser molt estricte en la gestió dels aparcaments, sinó de no permetre certs comportaments al volant, com els que sovint es veien a la parròquia, amb cotxes aparcats sobre la vorera en zones on, a priori, no està permès.
Sobre la despesa d’aquest nou treballador comunal, que va ser nomenat sota la figura de càrrec de confiança, Ventura Espot, el cònsol major de la parròquia, va comentar que no representa cap increment per a les arques comunals. Sembla ser que s’ha aprofitat la baixa d’un agent de circulació comunal per crear aquesta figura, la qual ha de vetllar per l’acompliment d’aquestes dues tasques.
La tasca d’aquest nou treballador es va iniciar el passat dos de novembre.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte