Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, i el president de la formació, Jaume Bartumeu, en una compareixença anterior.
El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, i el president de la formació, Jaume Bartumeu, en una compareixença anterior.

SDP acusa Martí de “desmanegar” i “precaritzar” la funció pública


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que el cap de Govern, Antoni Martí, i els seus executius “han estat set anys posant en marxa una política de desmanegament de la funció pública” i que han fet “grans esforços per introduir la precarietat laboral en l’Administració pública” i han fet “créixer el personal eventual en un 67% respecte del 2011”.

Així ho va assegurar ahir la formació en un comunicat en què fa balanç de les dades que la setmana passada els va facilitar la titular de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, responent a una demanda d’informació del conseller general d’SDP, Víctor Naudi. Les xifres posen de manifest que durant els anys de Govern de DA el nombre de persones que treballen a l’Administració ha crescut en un 10%, i ha passat dels 2.442 que hi havia el 2011 als actuals 2.687, i que, en el mateix període, el personal de caràcter eventual ha crescut en un 67%.

En aquest sentit, la formació, que a través del seu president ja va retreure el maig passat a l’executiu “el desmantellament” i l’estratègia seguida per anar “al més lluny possible en la desregulació de la funció pública”, considera que DA ha fet “exactament el contrari del que proposava en el seu programa electoral del 2011”.

Així, SDP manté que lluny de revaloritzar DA “ha devaluat la consideració en la feina del personal que està exercint un servei públic i n’ha augmentat la precarietat”. A més, la formació, que assegura que “no s’ha buscat cap solució correctora per assegurar la sostenibilitat a llarg termini de l’Administració”, lamenta que únicament “s’ha pretès fer veure que es reduïa el personal quan, en canvi, s’ha augmentat exageradament”, amb l’increment “important” que això suposa per a la “nòmina de l’Estat”. 

Socialdemocràcia i Progrés, que recorda també l’intent de criminalització dels funcionaris i el fet que es provoqués una vaga a la funció pública per manca de diàleg, considera que el Govern taronja ha afavorit les contractacions directes i “hipotètics favors” per crear “tornajornals” de cara a les properes eleccions. 
En aquest sentit, la formació assegura que les xifres facilitades per la ministra representen “un exemple ben gràfic de la línia electoralista de la qual Antoni Martí n’és un consagrat especialista”.

SDP
acusa
martí
desmanegar
precaritzar
Funció Pública

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte