Diari digital d'Andorra Bondia
Víctor Naudi i Jaume Bartumeu en la compareixença d’ahir.
Víctor Naudi i Jaume Bartumeu en la compareixença d’ahir.

SDP aposta per un increment dels sous per reactivar el consum intern


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Socialdemocràcia i Progrés va instar l’executiu a adoptar mesures per reactivar l’economia i mirar de redreçar una política econòmica que porta el país “a un carreró sense sortida”. 
Així ho van manifestar ahir el president d’SDP, Jaume Bartumeu, i el conseller general de la formació, Víctor Naudi, que van apuntar que aquesta reactivació del consum intern hauria de passar per un augment dels salaris i per mirar d’incrementar l’activitat, fomentant, per exemple, “la contractació d’empreses del país i no de tants assessors externs forans”.
Bartumeu i Naudi, que van incidir en el fet que la situació econòmica no només és fruit de la mala gestió de l’executiu de DA sinó també de la seva incapacitat d’encarar les reformes estructurals necessàries, van mostrar la seva preocupació per la caiguda d’un 8,6% del consum intern durant el primer trimestre de l’any, així com per la baixada de la recaptació de l’IGI, d’uns tres milions durant el mateix període, i per la caiguda dels ingressos provinents del tabac, que van xifrar en uns 17 milions.
Davant de dades com aquestes, el dirigent i el parlamentari de Socialdemocràcia i Progrés, que van lamentar també la caiguda de l’11,5% de l’ocupació el mes de juny, van carregar novament contra la “política de propaganda i escenificació del Govern d’Antoni Martí”, exemplificada en les recents visites dels caps negociadors de la Unió Europea i del secretari d’Estat de Transició Ecològica i Solidaritat de la República Francesa “per fer veure que tot va molt bé” i que “les relacions amb els veïns són excel·lents”.
Per tot plegat, Bartumeu i Naudi van posar en dubte la recent previsió d’Estadística que elevava el creixement del PIB d’aquest any fins al 3,7%, previsió que van qualificar de “temerària”. En aquest sentit, i malgrat  admetre el creixement del salari mitjà “tot i que ho fa per sota del de la massa salarial i de l’IPC”, van recordar les perspectives “no gaire afalagadores” del tabac, el comerç i també del sector financer.

“Anem parlant amb independents i escoltant”

“Anem parlant amb independents i anem escoltant”. D’aquesta manera va definir el president de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, el treball que fa la formació de cara a les properes eleccions generals. En aquest sentit, Bartumeu, que va deixar clar que no hi ha hagut cap canvi d’estratègia i que la voluntat és presentar una llista nacional i que serà el consell nacional de la formació qui acabarà decidint si es presenten candidatures territorials i a quines parròquies, va negar que hi hagués hagut cap conversa entre SDP i Unió Laurediana, i va insistir en el fet que qualsevol possible acord ha de passar per un projecte de redreçament i de progrés del país.

SDP
aposta
increment
sous
reactivar
consum
intern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte