Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de l’assemblea general de Progressistes-SDP d’aquest dissabte.
Un moment de l’assemblea general de Progressistes-SDP d’aquest dissabte.

SDP aposta per un pressupost d’“emergència nacional”


Escrit per: 
Redacció / FOTO: SDP

Cal “una entesa transversal, un pressupost d’emergència nacional i un acord nacional, de tot el ventall polític andorrà per redreçar la situació i definir un nou marc”. Així ho va assegurar el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, en la intervenció d’obertura de l’assemblea general de la formació celebrada aquest dissabte, la primera des de l’inici de la pandèmia.

Bartumeu, que va carregar contra el conjunt de l’acció del Govern en considerar-la “poc incisiva i inadaptada a les respostes que caldria a les greus contingències presents”, va lamentar un pressupost de l’Estat que es troba “completament fora de control i en el qual la despesa corrent incideix constantment en l’augment del desequilibri dels comptes públics, i a això s’hi afegeix la voluntat del Govern de seguir pel camí de l’endeutament, sense que s’adopti un pla global per assegurar l’estabilitat i el redreçament del país.”

El president de Progressistes-SDP es va referir també àmpliament a la situació del sector bancari i als darrers moviments d’adquisició i absorció d’entitats i a les conseqüències negatives que poden comportar tant per a la llibertat de competència i concurrència com pel manteniment dels llocs de treball. I va situar en aquest marc de canvi de model dels seriosos advertiments formulats pel Fons Monetari Internacional (FMI) el 8 d’abril passat.

En l’assemblea, on es van presentar també els informes d’activitat i els comptes de l’any passat i els consellers comunals de la formació van llegir els respectius informes d’actuació, es va debatre també sobre l’estat de les negociacions d’Andorra amb la Comissió Europea per l’establiment d’un acord d’associació i a la preocupant situació de les finances públiques amb l’explosió de l’endeutament. I en relació amb l’embrancament amb Europa es va refermar l’aposta per l’acord d’associació, incidint especialment que ha de ser “un bon acord” i en la idea que per aconseguir-lo “convindria que el Govern posés tota la documentació sobre la taula i acabés el doble llenguatge actual on, tot sovint, es canvia el discurs en funció de l’interlocutor”. 

En aquesta línia, la formació progressista va acordar iniciar una campanya de defensa de la proposta d’aconseguir un bon acord d’associació, i alhora d’explicació del “que entenem els progressistes per un bon acord d’associació”.

SDP
Progressistes-SDP
Jaume Bartumeu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte