Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu en una imatge d'arxiu.
Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu en una imatge d'arxiu.

SDP critica la "desorientació" del Govern en l'arribada de les vacunes


Escrit per: 
Redacció

Progressistes SDP s'han tornat a mostrar molt crítics amb la gestió del Govern per l'arribada de les vacunes al Principat, a qui acusa de "desorientació" en aquest àmbit. En un comunicat fet públic aquesta tarda consideren que l'executiu fa una "comunicació caòtica" sobre les dates d'arribada de les vacunes i dubten que les quantitats anunciades puguin cobrir les necessitats del país.

Els progresistes insisteixen que la població té dret a saber quines vacunes hi haurà disponible, qui les subministra, quin és el seu preu de cost, quantes se n'han encomanat i quantes n'arribaran. "Però continuem com el passat mes de genr. Continua una cridanera manca de transparència que genera molts dubtes", afirmen, afegint que creix "la incertesa per les evidents dificultats logístiques, que no han estat anticipades ni programades", i posen en dubte, fins i tot, que hi hagi metges suficients per dur a terme les consultes prèvies a les vacunes. "S'han obert inscripcions a un registre, però ningú sap quan es podrà vacuna", apunten.

Insisteixen que defensen la vacunació voluntària, però que ha de ser massiva i generalitzada per poder sortir de la crisi. "Dissortadament hem de tornar a constatar que la desorientació i la manca de les adequades relacions internacionals del Govern torna a portar el país pel mal camí".

Igualment, recorden que la soritda de la pandèmai no serà una línia recta, sinó "un camí sinuós i temerós" i que cal buscar solucions "amb sentit de responsabilitat i amb humanitat". Per això demanen a l'executiu "menys autosatisfacció propagandística i més suport a la societat civil". Per últim, afirmen que si hi ha una lliçó a recollir d'aquesta situació és que "hi ha feina pendent per reestructurar el nostre servei diplomàtic i tenir la capacitat de negociació internacional de la qual aquest Govern, manifestament, no disposa."

Andorra
SDP
Bartumeu
desorientació
vacunes
Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte