Diari digital d'Andorra Bondia
SDP critica la política d’inversions d’Andorra Telecom i demana canvis
SDP critica la política d’inversions d’Andorra Telecom i demana canvis

SDP critica la política d’inversions d’Andorra Telecom i demana canvis


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Després d’analitzar el pressupost d’inversions d’Andorra Telecom previst per als propers quatre anys, 133 milions d’euros, Socialdemocràcia i Progrés va carregar ahir contra la política d’inversions de la companyia de telecomunicacions a qui va demanar que la modifiqui per tal que les inversions tinguin un efecte i millorin el servei que reben els ciutadans.
Així ho van posar de manifest ahir el conseller general de la formació, Víctor Naudi, i el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles, que van recordar a la companyia el seu caràcter de “servei públic” i que a més a més “opera de forma monopolista”.
En aquest sentit, Naudi i Miralles van donar per bona la quantitat de 20 milions d’euros  anuals que Andorra Telecom preveu per a inversions tecnològiques, i “més tenint en compte l’estat de la xarxa i de la tecnologia actual, cada cop més obsoleta”, però no en canvi les partides previstes per al projecte de l’edifici The Cloud ni el fet que es continuï apostant per “operacions financeres agosarades amb la compra d’accions d’altres empreses”.
Naudi, que va incidir que aquest tipus d’actuacions “no haurien de ser propis d’una companyia que té el monopoli de les telecomunicacions al país”, considera que operacions com la de MásMóvil, tot i que va reportar beneficis, o la més recent amb Avatel & Wikiker Telecom SL “poden posar en risc la situació financera” de la societat pública, ja que “a vegades es guanya, però en d’altres es perd”.
Per això, el conseller general d’SDP, que es va demanar pel que passaria si es donés una baixada d’aquests valors combinada amb un “probable” sobrecost de l’edifici The Cloud, va demanar “prudència” a l’hora d’afrontar aquest tipus d’operacions, “una prudència que no sembla que tingui el consell d’administració de la societat”. A més, Naudi va demanar una major transparència amb aquestes operacions i que es donin detalls dels balanços d’aquestes empreses.
Precisament, respecte a The Cloud, Miralles es va preguntar per la millora que aportarà el futur edifici en el servei que reben els ciutadans, que segurament preferirien que la TDT fos ja d’alta definició com en la majoria de països del nostre entorn, que la telefonia mòbil 4G funcionés a tot el país i no només en determinats indrets, i més tenint en compte que en molts països “s’està ja amb el 5G” o que les velocitats de la xarxa, tot i el canvi que s’ha fet de les ONT, fos la mateixa que ofereixen les operadores dels països veïns.
Així mateix, el secretari d’organització de SDP va mostrar també la preocupació de la formació perquè en lloc d’afrontar aquestes inversions de millora i actualització d’una tecnologia que “ens està quedant obsoleta”, Andorra Telecom “funcioni com una de les mamelles de l’Estat”. I, en aquesta línia, va recordar que “hi ha un doble finançament de la companyia a l’Estat”, d’una banda amb la transferència de beneficis dels darrers anys i, de l’altra, amb la compra de deute públic.

“Un cap de Govern responsable treballaria pel país fins a l’últim dia”

“Un cap de Govern responsable, i que no pot optar a la reelecció, treballaria pel país fins a l’últim dia”. Així de contundent es va mostrar el secretari d’organització de Socialdemocràcia i Progrés, Joan Marc Miralles, davant la possibilitat, admesa pel cap de Govern, que hi pugui haver un avançament electoral. Miralles, que va retreure al líder de l’executiu “el joc de tacticismes” i que “jugui a un joc de trons intern per trobar un successor”, considera que, a un any i mig d’eleccions, el que hauria de fer Antoni Martí i el seu Govern és treballar i “fer la feina que no s’ha fet en sis anys i mig perquè en les properes eleccions no es torni a parlar de reformes pendents que haurien d’estar fetes”.

SDP
critica
inversions
Andorra Telecom
canvis
demana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte