Diari digital d'Andorra Bondia
SDP defensa el dret a vaga dels agents penitenciaris
SDP defensa el dret a vaga dels agents penitenciaris

SDP defensa el dret a vaga dels agents penitenciaris


Escrit per: 
Redacció

La consellera general de Socialdemocràcia i Progrés, Sílvia Bonet, ha presentat quinze esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei del cos penitenciari, entre les quals una per suprimir l’article que prohibeix exercir el dret a vaga als agents penitenciaris, segons va informar ahir SDP.
En aquest sentit, la formació considera que el dret a vaga “és un dret constitucional” i que per tant “s’ha de poder exercir en els termes i condicions que garanteixin els serveis mínims”. Així mateix, la formació presenta una esmena per garantir que la direcció del cos serà assumida per una persona amb nacionalitat andorrana. I és que per SDP el text entrat a tràmit “introdueix subreptíciament la possibilitat que la direcció del cos penitenciari pogués ser assumida per una persona que no sigui titular de la nacionalitat andorrana”.
SDP, que aposta per mantenir la mateixa base retributiva que en la llei vigent però actualitzant els conceptes, proposa també modificar la disposició transitòria segona del projecte ja que entén que, malgrat que s’imposi una sanció ferma en el cas de delicte, no es pot retirar retroactivament la capitalització que s’hagi fet per a la jubilació. La formació tampoc està d’acord que els membres del cos s’hagin de fer càrrec de les despeses de la formació obligatòria.

SDP
Sílvia Bonet
Llei del cos penitenciari
esmenes
dret a vaga

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte