Diari digital d'Andorra Bondia
La CG-1 a l’altura del Punt de Trobada abans que l’executiu prohibís el gir a l’esquerra.
La CG-1 a l’altura del Punt de Trobada abans que l’executiu prohibís el gir a l’esquerra.

SDP denuncia l’“escandalós tracte de favor” a algunes grans superfícies


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El comitè local de Socialdemocràcia i Progrés de Sant Julià de Lòria va denunciar ahir, a través d’un comunicat, el que considera “un escandalós tracte de favor” per part del Govern vers alguns centres comercials de la parròquia, així com un “tracte discriminatori” en la gestió que es fa del trànsit a la CG-1, en el tram comprès entre el centre comercial River i la frontera.
Així, el comitè lauredià d’SDP recorda “les diverses modificacions en les condicions de circulació” a la CG-1 dutes a terme per l’executiu els darrers mesos, unes accions, assegura, que s’han fet “de manera unilateral sense consultar el Comú de la parròquia ni voler escoltar les persones ni a les empreses que estan directament afectades”.
Entre les actuacions fetes, SDP destaca la prohibició del gir a l’esquerra per entrar o sortir del Punt de Trobada, un fet que obliga els vehicles que venint d’Espanya vulguin accedir al centre comercial a seguir un quilòmetre més amunt per donar la volta a la rotonda feta davant el River; de la mateixa manera que obliga els vehicles que, sortint del centre comercial, vulguin anar en direcció a Sant Julià a baixar fins a la rotonda de la depuradora per fer el canvi de sentit.
Així mateix, la formació incideix també en l’anul·lació de la parada d’autobús que utilitzaven els treballadors del Punt de Trobada i els clients de la línia de la Seu d’Urgell que, des d’aleshores, han de baixar a la parada ubicada al centre comercial River, ja que, paral·lelament a la prohibició del gir a l’esquerra, es va anul·lar el transport públic des de Sant Julià de Lòria fins al Punt de Trobada.
Precisament, amb relació als autobusos, SDP recorda que fa unes setmanes, i davant “la petició insistent dels ciutadans afectats”, l’executiu va autoritzar el funcionament de la línia de Sant Julià fins al Punt de Trobada, però lamenta que sigui només en dues freqüències horàries –a les vuit del matí d’anada i a les set de la tarda de tornada– i que la resta del dia “els usuaris hagin de baixar o pujar a peu des de la parada del River perquè el xofer té prohibit allargar el seu circuit fins al Punt de Trobada”.
Des del comitè parroquial d’SDP de Sant Julià de Lòria es posa de manifest que totes aquestes accions s’han tirat endavant per una “suposada solució de via ràpida que el Govern ha volgut implantar”, una solució però que, denuncien, “provoca cues quilomètriques de dos carrils des del supermercat River i fins a la frontera, tant a turistes que marxen com als residents de la parròquia i del país que van a comprar al Punt de Trobada”. A més, denuncien que en aquest embús “no s’hi ha deixat cap via d’escapament possible per a seguretat viària”.
La formació recorda la voluntat manifestada en més d’una ocasió per part de l’executiu en el sentit que des del pont de Fontaneda i fins a la frontera hi hagi dos carrils de baixada, i dona per fet que el que es pretenia “era configurar una via ràpida fins a la frontera del riu Runer”.
No obstant, i si aquest era realment l’objectiu del Govern, Socialdemocràcia i Progrés es pregunta per què hi ha rotondes, parades d’autobús, semàfors i passos de vianants als centres comercials Sant Eloi i River, així com per què si hi són “el Govern es nega a fer una rotonda a la zona del centre comercial Punt de Trobada”.
Davant d’aquests fets, el comitè lauredià d’SDP considera que fer una rotonda que facilita l’accés a l’aparcament del River i, a la vegada, negar la petició de construcció d’una rotonda feta pels responsables del Punt de Trobada i “obviar les queixes” dels ciutadans de la parròquia “són clares evidències d’un escandalós tracte de favor” i “d’una discriminació contrària a l’interès general”.
Així mateix, SDP manté que al·legar que dos carrils de via ràpida són menys perillosos que una rotonda quan posteriorment s’instal·len passos de vianants i semàfors “denota una falta de respecte i desatenció a les peticions dels usuaris”.
En aquesta línia, la formació recorda que “molta gent” ha reclamat la solució de la rotonda, que “és la més segura i coherent”, i acusa l’executiu de “falta d’atenció ciutadana” i de “tenir una visió molt particular de la normativa vial”. Així, SDP, que considera que el Govern en lloc de resoldre el problema “l’ha agreujat”, reclama a l’executiu de Demòcrates per Andorra “una solució efectiva i amb coherència tècnica als problemes de circulació” i, alhora, “responsabilitat ciutadana i seny”. A més, el comitè lauredià de Socialdemocràcia i Progrés recorda al Govern que “cal servir el país i no pas uns quants”.

SDP
escandalós tracte de favor
grans superfícies
denuncia
tracte
favor
Rotonda
Punt de Trobada
River

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte