Diari digital d'Andorra Bondia
Víctor Naudi i David Pérez en una compareixença anterior a la seu d’SDP.
Víctor Naudi i David Pérez en una compareixença anterior a la seu d’SDP.

SDP diu que el Cirque du Soleil és un model esgotat i demana alternatives


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que el Govern hauria de fer autocrítica davant la caiguda de visitants registrada al mes de juliol, una tendència que considera que és la continuïtat de la temporada anterior. Per la formació, les xifres demostren que el Cirque du Soleil no ha assolit l’objectiu (l’impacte en el sector no ha estat el que s’esperava i molts hotels no han pogut vendre totes les entrades, diuen). És per això que consideren que és un “model esgotat”, que està “més que amortitzat”, i és per això que cal buscar una alternativa. 

David Pérez, membre de la Comissió Política Nacional del partit, argumenta que el que cal és posar “més esforços, que no vol dir diners, per atraure turisme d’un cert poder adquisitiu” i fer un “canvi de model” ja que l’aposta de Demòcrates per Andorra (DA) ha estat pel turisme low cost. Així mateix va concloure que pels “100 milions d’euros gastats en promoció turística el resultat és força decebedor”.
De la seva banda, el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va denunciar “l’allau” de projectes de llei a finals de legislatura, un fet que respon a la improvisació i la manca de projecte del Govern i la necessitat de “penjar-se medalles per haver tramitat els projectes de llei que havien de donar resposta a les seves promeses” abans de les eleccions. Naudi va explicar que més enllà de “l’embús legislatiu”, els textos són “superficials” o incomplets. Un d’aquests és la llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges. Des d’SDP es considera que el Govern hauria d’haver anticipat les mesures, com ara donar facilitats als propietaris que tenen pisos tancats en edificis vells, reduir la cessió econòmica per abaratir el cost del sòl (una acció que va tenir l’oposició dels comuns) o actuar abans amb la llei de l’allotjament turístic, ja que durant la crisi un bon nombre de pisos tancats (en gran part de bancs) es van destinar a apartaments. A banda de la falta de mesures del Govern, SDP també considera que l’increment dels preus dels pisos de forma desorbitada és una responsabilitat compartida pel Col·legi  professional d’Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA) i alguns propietaris. Naudi va declarar que aquest és un problema greu perquè afecta l’economia del país i a la ciutadania, tenint en compte que amb els salaris actuals i el preus dels lloguers serà complicat atraure mà d’obra per cobrir les necessitats de les empreses i que els joves es puguin emancipar o la gent gran pugui viure. Així va recordar que l’any passat un volum important de temporers va descartar fer l’hivern al Principat perquè no és atractiu i va alertar que les conseqüències poden ser ara “més desastroses”. En aquest sentit va denunciar que hi ha casos en què en finalitzar el contracte el preu del lloguer ha augmentat gairebé el 100%. 
Des de la formació també van expressar la preocupació perquè la presència d’amiant hagi aturat els treballs de Radio Andorra així com la sorpresa pel fet que no s’hagués detectat abans. Naudi va lamentar que la política del ministeri de Cultura “dista molt del que hauria de ser”. 

 

Habitatge
turisme
cirque du soleil
eleccions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte