Diari digital d'Andorra Bondia
Una roda de premsa de la formació.
Una roda de premsa de la formació.

SDP dona suport a les mesures del Govern i demana que l’Estat indemnitzi l’atur provocat per la Covid-19


Escrit per: 
Redacció

La llei de mesures excepcionals i urgents adoptada pel Consell General “va en la bona direcció” i és per això que  Progressistes-SDP li dona suport . La formació recorda que el passat 13 de març ja va declarar que en una situació d’emergència com la que pateix el país no hi havia d'haver cap escletxa política i que per aquest motiu oferia suport a les mesures adoptades pel Govern. Afegeix que durant tots aquests dies “ens hem mantingut així, amb responsabilitat política , al costat de les institucions sense buscar cap mena de protagonisme ni voler manifestar discrepàncies en moments molt delicats”. I és que els progressistes assenyalen que “ara cal unitat” perquè “queden encara setmanes per sortir d’aquest malson”. 
D’aquesta manera, SDP exposa que “no és moment de pretendre marcar perfil de millor opositor ni de penjar-se medalles” i que cal estar al costat de les institucions i dels serveis públics que gestionen la crisi al mateix temps que apunta que “també caldrà convertir en fets els reconeixements públics que des del Govern s’han estat fent a la tasca del personal que vetlla per la nostra salut i seguretat”.
Amb tot, SDP recorda que des de fa deu anys els serveis públics són “malmenats”, “degradats” i “assenyalats amb el dit acusador”. En aquest sentit s’indica que s'ha volgut fer passar els funcionaris per uns promotors dels seus únics interessos personals i s'ha volgut fer veure el mercat com l'única institució capaç d’aportar recursos. La formació destaca que ara veiem, però, que són sempre els serveis públics i els seus treballadors els que estan a la primera línia quan arriba una crisi. És per això que SDP sentencia que cal defensar els serveis públics perquè són el patrimoni d’aquells que no en tenen cap altre. “Són els nostres béns comuns”, afirmen.
Per altra banda, el partit assenyala que la pandèmia i les mesures que s’han adoptat per intentar contenir-la tindran uns impactes econòmics i socials enormes. Així recorda que les mesures d’aïllament social i de tancament d’empreses han comportat la prohibició als empleats d’acudir a la feina, la qual cosa ha dut a una greu caiguda de l’activitat econòmica. SDP indica que l'aturada del treball productiu suposa una reducció dels ingressos dels treballadors i això repercutirà també en l’activitat econòmica ja que menys ingressos es tradueix per menys consum. A més preveu que les empreses  anticipin aquesta reducció de la demanda de béns de consum reduint les seves inversions i la contractació de personal. Per evitar aquesta dinàmica” infernal”, SDP considera que  cal indemnitzar l’atur tècnic, que “és avui enorme i serà encara massiu mentre durin les mesures d’aïllament social”. El partit destaca que aquesta indemnització a càrrec de l’Estat forçosament farà augmentar considerablement els dèficits públics però destaca que permetrà una nova embranzida, més ràpida, de l’economia quan les mesures d’aïllament social hauran produït els efectes esperats.
SDP destaca que la crisi sanitària causada pel coronavirus és també “una crisi de gestió pública,
de capacitat de prendre decisions i, al capdavall, d’ordenació del sistema de” defensa social”. A més, afegeix que quan acabi l'epidèmia no n'hi haurà prou amb tornar a engegar la maquinària
econòmica, la maquinària social i la maquinària administrativa sinó que “caldrà innovar, trencar tabús i receptes clàssiques, tenir imaginació iconoclasta. Andorra ho necessitarà”.

 

SDP
Covid-19
coronavirus

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte