Diari digital d'Andorra Bondia
El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, i el candidat a cap de Govern, Josep Roig, en una compareixença anterior.
El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, i el candidat a cap de Govern, Josep Roig, en una compareixença anterior.

SDP manté el treball en solitari però “escoltarà” la proposta de L’A


Escrit per: 
M.S. / FOTO: J.G.

“Estem en la mateixa situació que hi havia abans de la reunió de dijous passat.” Així de contundent es va mostrar ahir el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, en relació a una hipotètica suma de la formació a l’acord entre Liberals d’Andorra i Partit Socialdemòcrata de cara a les eleccions generals de l’abril. 

Bartumeu, molt crític amb determinades especulacions, va remarcar que Progressistes-SDP continua treballant “al nostre ritme” en l’elaboració de la llista nacional i les candidatures territorials, així com en el programa electoral, i va deixar molt clar que “no negociem res, ni hem demanat parlar amb ningú”, de manera que “no hi ha cap negociació ni amb L’A ni amb ningú”.
Amb tot, el dirigent de Progressites-SDP va deixar la porta oberta a “analitzar” la proposta que se’ls pugui plantejar des de la formació liberal, una proposta, però, que va assegurar que “no esperem” i que “cinc dies després de la reunió no tenim”. En aquest sentit, Bartumeu, que va recordar que en la trobada de la setmana passada se’ls va proposar “anar tots contra DA” i que ja es va respondre a L’A que “no es vol entrar en cap coalició de partits per anar contra ningú”, va precisar que els interlocutors liberals van assegurar “entendre” el posicionament de la formació progressista i que els van dir que “els farien arribar una proposta”.
Bartumeu, que va insistir que fins que aquesta proposta no arribi s’està en la mateixa situació que hi havia abans de la trobada, va explicar que l’executiva de Progressistes-SDP va rebre amb “sorpresa” la trucada de L’A per celebrar una reunió, i va remarcar que “no deixa de ser paradoxal” que un cop feta una coalició, “que es vol guanyadora”, s’intenti ampliar quan gairebé ja és l’hora de presentar-la, un fet que “potser és un signe de feblesa”. En aquest sentit, Bartumeu, que va recordar que la proposta feta per la seva formació de fer “llistes transversals sense etiquetes partidistes i amb un mínim comú” ja “va ser rebutjada”,  va destacar que potser la proposta que es vol plantejar ara des de files liberals “arriba una mica tard”, ja que la formació continua treballant per presentar una proposta progressista als electors als comicis.
D’altra banda, i en el cas concret de Sant Julià de Lòria, el conseller lauredià i candidat de Progressistes-SDP a cap de Govern, Josep Roig, va explicar que per demà hi ha prevista una nova trobada dels membres    de Laurèdia en Comú per tal    de seguir avaluant les opcions de tirar endavant una llista territorial, una opció que, tal com  ja havia apuntat, hauria de passar per agrupar-se al voltant de tres qüestions com són els problemes circulatoris i de trànsit, la necessitat de resoldre el problema de les urbanitzacions i una veritable reforma de les competències i transferències.

Uns comptes allunyats del que el país necessita

El conseller general de SDP, Víctor Naudi, i el candidat de la formació a cap de Govern, Josep Roig, van assegurar ahir que el pressupost 2019 presentat per l’executiu “està molt lluny” del que el país necessita i que no servirà ni per rellançar l’economia ni millorar les condicions de vida dels ciutadans. En aquest sentit, Naudi i Roig van lamentar la caiguda del 13% de les inversions, i més tenint en compte que “tampoc s’acaba executant”, i que no es doni solucions a problemes com l’accés a l’habitatge, les pensions, la mobilitat ni als problemes de la petita i mitjana empresa i del comerç. A més, Roig va lamentar que els ingressos “no són reals” i que les despeses “no es frenen”.

SDP
liberals
PS
L'A

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte