Diari digital d'Andorra Bondia
SDP participa en una trobada internacional de l'Aliança Progressista a Carcassona
SDP participa en una trobada internacional de l'Aliança Progressista a Carcassona

SDP participa en una trobada internacional de l'Aliança Progressista a Carcassona


Escrit per: 
Redacció

Una delegació d’SDP, encapçalada pel seu president, Jaume Bartumeu Cassany va participar el divendres 7 de setembre al vespre a una trobada progressista internacional a Carcassona (França).

L’esdeveniment, organitzat pel grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu, es duia a terme amb el lema “Notre combat pour le progrès social. Agissons ensemble!”

Els participants foren acollits per André Viola, president del Conseil départemental de l’Aude i Eric Andrieu, eurodiputat de Narbona i vicepresident del grup S&D al Parlament Europeu.

Hi hagué intervencions de Catiusca Marini, presidenta del grup del Partit dels Socialistes Europeus al Comitè Europeu de les Regions i presidenta de la regió italiana d'Úmbria i de Susana Díaz, presidenta d’Andalusia. També intervingué Olivier Faure, primer secretari del PS francès. La trobada es va cloure amb l’adopció de la declaració.

SDP comparteix el text que es va aprovar a Carcassona i defensa l’assoliment d’unes condicions laborals més equitatives i l’eradicació de les discriminacionsamb la finalitat de reforçar la igualtat d’oportunitats.

També cal insistir en la necessitat d’ajudar els infants a sortir de la pobresa un objectiu cabdal compartit amb els progressistes europeus. En la recepció que va seguir la cloenda Jaume Bartumeu va poder conversar amb l'eurodiputat Eric Andrieu i amb responsables de la Federació Socialista de la Haute Garonne. En uns moments en els quals cal la màxima atenció en el procés de negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea, SDP no entén que la majoria de DA no dugui a terme l’actuació necessària per a mantenir l'equilibri en les relacions amb els països veïns i, pel contrari, mantingui una permanent actitud de vassallatge amb Espanya.

Amb aquesta participació, SDP referma el seu compromís en la defensa de l'interès general d’Andorra en l’àmbit internacional, mantenint i reforçant les relacions amb els progressistes europeus i, de manera especial, amb els francesos.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte