Diari digital d'Andorra Bondia
El parlamentari de SDP, Víctor Naudi.
El parlamentari de SDP, Víctor Naudi.

SDP pregunta per l’afectació de la sal llençada a la xarxa viària


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que el Govern de Demòcrates per Andorra (DA) “ha programat per a aquest cap de setmana una nova operació propagandística: la visita a Andorra del secretari d’Estat francès de Transició Ecològica i Solidaritat”. Segons explicava aquest partit ahir en un comunicat, l’alt càrrec de l’Estat veí “vindrà el cap de setmana per trobar-se amb el cap de Govern i amb dos ministres de DA. Ens voldran explicar que a Andorra intensifiquem la lluita contra el canvi climàtic”. 
La formació recorda que,  mentrestant, el Govern porta un mes sense respondre les preguntes formulades pel conseller general d’SDP, Víctor Naudi, amb relació a l’ús de la sal en el conjunt de la xarxa viària durant les nevades i els períodes d’hivern. “Un ús perjudicial per al medi ambient en la mesura que, de resultes de la pràctica recurrent d’emprar la potassa per evitar el gel, les escorrenties de la neu fosa i, fins i tot, grans masses de neu, una vegada evacuades de les vies de circulació, acaben abocades al conjunt dels rius, la qual cosa genera una clara pol·lució”. 
Per aquesta raó, el conseller general per SDP, Víctor Naudi, ha preguntat al Govern si té constància d’afectacions a la fauna aquàtica i piscícola a conseqüència dels alts nivells de salinitat de l’aigua i quin seguiment en fa.
El portaveu parlamentari d’SDP també ha preguntat al Govern si té previst un mitjà alternatiu per aturar l’ús indiscriminat de la sal per disminuir els riscos a la xarxa viària per causes del gel durant els mesos d’hivern. SDP recorda que el cap del Coex va fer manifestacions en el sentit que enguany  el consum de sal utilitzat per impedir el gel a les carreteres s’havia disparat en relació amb altres anys.

 

SDP
pregunta
afectació
sal
xarxa viària

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte