Diari digital d'Andorra Bondia
Cristina Montolio, Josep Lluís Donsión i Elisabet Zoppetti en la roda de premsa d’ahir.
Cristina Montolio, Josep Lluís Donsión i Elisabet Zoppetti en la roda de premsa d’ahir.

SDP proposa el rènting per tenir unitat de radioteràpia al país


Escrit per: 
M. Prat / Foto: SDP

“Demanem al Govern que d’una vegada per totes faci cas a Assandca i als ciutadans i es proveeixi d’una unitat de radioteràpia”. Així de clar es va manifestar el secretari d’organització de Progressistes-SDP, Josep Lluís Donsión, que al costat de les membres de l’executiva, Elisabet Zoppetti i Cristina Montolio, van fer una roda de premsa per criticar el posicionament del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en aquest assumpte. “És molt maco encapçalar la caminada contra el càncer i per darrere dir que no és viable comprar la màquina”, va retreure Donsión.

Zoppetti es va mostrar especialment molesta amb el fet que es posi sobre la taula el debat econòmic. “La rendibilitat mai pot ser una excusa per privar els ciutadans del millor tractament possible. No es pot parlar de sanitat en termes de rendibilitat, no és seriós”, va exposar. En aquest sentit va voler recordar que la instal·lació d’una unitat de radioteràpia era una promesa electoral de DA, “i nosaltres també ho portàvem al programa”, a més, va tirar d’hemeroteca per insistir que el projecte ja venia del Govern liderat per Toni Martí, el qual havia arribat a anunciar que la instal·lació estaria feta el 2020. “Tirar endavant per després posar el fre de mà i fer una marxa enrere descarada és bastant vergonyós”, va afirmar.
En aquest sentit van argumentar que el projecte és viable perquè hi ha l’opció d’adquirir l’aparell pel sistema de rènting, de manera que “no queda obsoleta” perquè quan n’hi ha una de nova “te la canvien”. Amb tot Zoppetti no va poder concretar les condicions que comportaria, el cost ni si cap hospital utilitza aquest sistema, i va argumentar que “és el Govern qui ho ha de buscar i mirar-s’ho. Nosaltres sabem que hi ha aquesta possibilitat i pensem que caldria estudiar-la”.

A més, van reiterar, si la problemàtica és la rendibilitat, consideren que caldria apostar per esdevenir el punt de referència per a tots els ciutadans dels territoris propers. “Es podria fer un conveni i ser el centre del Pirineu si el que els preocupa és la rendibilitat”, va manifestar Donsión. En aquest sentit va ser contundent per remarcar que “els propietaris de la CASS som tots els ciutadans, no el Govern”, i van recordar les molèsties d’haver d’anar “amunt i avall” quan s’està malalt de càncer.

 

SDP
renting
radioteràpia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte