Diari digital d'Andorra Bondia
SDP retreu a Govern la manca de mesures per frenar la contaminació
SDP retreu a Govern la manca de mesures per frenar la contaminació

SDP retreu a Govern la manca de mesures per frenar la contaminació


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Socialdemocràcia i Progrés va retreure ahir a l’executiu la manca de mesures per fer front a la contaminació, així com l’absència de “més dades i més fiables” relatives a la qualitat de l’aire i sobre “què cal fer” davant de pics de pol·lució importants.
Així ho van exposar el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, i el secretari d’organització de la formació, Joan Marc Miralles, que van incidir en l’“augment considerable” dels nivells de contaminació quan, com en aquest darrer pont de la Puríssima, coincideixen una gran afluència turística i episodis d’inversió tèrmica.
En aquest sentit, i en base a dades extretes del portal de l’executiu www.aire.ad, Miralles va posar d’exemple els “pics de contaminació” que es van registrar els dies cinc i sis de desembre en l’estació de mesurament de la qualitat de l’aire ubicada al Prat Gran d’Escaldes-Engordany, un espai que no té el mateix volum de trànsit de vehicles que “hi pot haver a Sant Julià o a l’avinguda Tarragona de la capital”.
Per la seva part, Naudi, que va lligar la qualitat de l’aire al turisme, assegurant que, “si es ven un país de muntanya i qualitat de vida, cal tenir també un aire de qualitat”, va carregar contra la política de mobilitat de l’executiu. En aquest sentit, el parlamentari, que va lamentar que el pla per a la vall central, tot i ser bo, “arriba tard”, va recordar que de la desviació laurediana “tot just s’està licitant la rotonda del pont de Fontaneda” i va insistir en la necessitat de fer “una política veritable de transport públic”.
Naudi, que es va mostrar convençut que un millor transport públic i, per tant, amb més usuaris, milloraria molt la mobilitat, la qualitat de vida i permetria reduir emissions dels vehicles, va reclamar que se subvencioni més, si cal, i va defensar que el cost “no s’ha de mirar només des del punt de vista financer, sinó pel guany que suposaria per a la societat”.

SDP
Govern
frenar
mesures
contaminació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte