Diari digital d'Andorra Bondia
Bartumeu i Marsol durant la jornada electoral de les darreres generals.
Bartumeu i Marsol durant la jornada electoral de les darreres generals.

SDP tanca acords amb DA per fer llista a Andorra la Vella i Ordino


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Progressistes-SDP està a punt de tancar un acord amb Demòcrates (DA) per formar una candidatura per a les pròximes eleccions comunals a Andorra la Vella i Ordino. On estan més avançades les converses és a la capital, on el partit formaria part d’una plataforma d’interès parroquial amb DA i Liberals d’Andorra (L’A). Els òrgans del partit taronja ja han aprovat el pacte i semblaria ser que el president dels liberals, Jordi Gallardo, també hi hauria donat el vistiplau, tot i que els membres del comitè parroquial d’Andorra la Vella no en tenien ahir cap notícia. L’acord s’hauria de confirmar avui.

El nom d’aquesta candidatura liderada per Conxita Marsol encara està per definir. En tot cas, la voluntat és que serveixi de paraigües de la confluència de diferents partits mentre que les sigles de les formacions l’acompanyarien a sota. Quant al repartiment de les diferents posicions a la llista, la intenció és que SDP se situï en llocs elegibles. On queden més serrells per tancar és en els aspectes programàtics i és precisament en aquest àmbit en el qual hi ha converses pendents entre els demòcrates i els progressistes. Quedaran fora d’aquest pacte el Partit Socialdemòcrata (PS), que es veu fort després dels resultats obtinguts a les darreres eleccions generals, i Terceravia, que segueix treballant per presentar candidatura. Marsol no ha aconseguit, així, aplegar sota la seva llista Terceravia encara que va oferir a aquest partit entrar-hi.
Per altra banda, a Ordino, ACO+DA també està negociant amb SDP. Allà les converses estan anant més lentes però fonts properes a les parts implicades consideren que l’acord es pot tancar en breu.
Els progressistes també voldrien assolir aquest tipus de pactes almenys a Encamp i a Escaldes-Engordany. Amb tot, a la primera parròquia no hi ha hagut cap mena de contacte perquè Demòcrates no té candidat. La mateixa situació es dona a Escaldes-Engordany. En el cas de Sant Julià de Lòria, en canvi, l’aposta dels progressistes era reeditar Laurèdia en Comú. Les darreres declaracions de l’actual cònsol major, Josep Miquel Vila, afirmant que volia tornar a presentar-se com a cònsol amb una candidatura independent ha dinamitat la possibilitat de repetir la fórmula amb què es va aconseguir el consolat.

 

 

SDP
DA
L'A
eleccions comunals

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

SDP recolzant a DA i a LLIBERALS quina credibilitat tenen cap dels 3? Tants sols per això tot el poble hauria de sortir a votar per demostrar que no tot si val i castigar aquesta aliança que va per cadires i no per treballar pel poble.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte