Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu en una compareixença anterior.
Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu en una compareixença anterior.

SDP vol que es “deixi d’amagar” el que es negocia amb la UE


Escrit per: 
Redacció/Foto: Progressistes-SDP

Progressistes-SDP considera “urgent” que el Govern “deixi d’amagar els continguts de la negociació”. Si més no així ho va posar de manifest el president de la formació, Jaume Bartumeu, en el transcurs del Consell Nacional que el partit ha celebrat aquest cap de setmana, una trobada que s’ha portat a terme en doble format presencial i telemàtic, segons ha informat SDP en un comunicat.

Bartumeu va parlar de la necessitat de conèixer l’estat i la situació de la negociació amb la Unió Europea per a l’establiment d’un acord d’associació i va insistir molt que Mònaco té uns plantejaments “molt diferents” i “distants” d’Andorra i San Marino, motiu pel qual va insistir en la necessitat que es facin públics els continguts de la negociació. 

En el parlament d’obertura de la reunió, el president de la formació progressista va presentar també una anàlisi de la situació actual i va fer un esment especial en la necessitat de trobar un sender de sanejament de les finances públiques a mitjà termini. En aquest sentit, Bartumeu va alertar que el deute públic i el dèficit s’enfilaran aquest any a “nivells difícils de suportar en condicions normals”.

La reunió del Consell Nacional va servir també analitzar els comptes de l’any passat de la formació que es van aprovar per unanimitat. Així, l’exercici 2020 presenta un ròssec positiu de 10.468,65 euros, mentre que el partit arrossega un ròssec deutor de 37.859,62 euros derivat de la pòlissa de crèdit concertada per la campanya de les eleccions generals del 2019.

D’altra banda, les conselleres del Comú d’Ordino, Cristina Montolio, i del Comú d’Andorra la Vella, Meritxell Pujol, van exposar les seves respectives actuacions en els equips de govern d’ambdues parròquies i es va obrir un ampli debat sobre les fractures socials que la crisi actual està provocant.

Finalment, el secretari d’organització, Josep Lluís Donsión, va presentar l’informe de les activitats dutes a terme per l’executiva del partit durant el període març 2020-març 2021, i va incidir especialment en l’inici dels Tallers de Política el 27 de febrer passat, amb la xerrada Les xarxes socials com a canals de relació política dirigit per Delfí Roca. El següent taller es dedicarà a l’estudi de la situació de Mònaco, San Marino i Liechtenstein en comparació amb Andorra.

SDP
vol
és
“deixi d’amagar”
negocia
ue

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte