Diari digital d'Andorra Bondia

Segle 21 decidirà dijous vinent si pacta amb el PS o s’alinea amb Cinca i Martí


Escrit per: 
Redacció

L’executiva de Segle 21 (S21) decidirà dijous que ve, 17 de febrer, si es presenta a les eleccions de la mà dels socialdemòcrates o de la plataforma centrista encapçalada per Antoni Martí, Jordi Cinca i el Partit Reformista d’Andorra (PRA).

Després de deixar pràcticament enllestides les negociacions amb el PS durant la reunió que va tenir lloc ahir entre les dues formacions, el representant de S21 Joan Vidal va admetre que “la sintonia ha estat molt positiva”, però va avisar que l’acord “no està tancat ni molt menys”, i va argumentar que “serà l’executiva qui decideixi” després que el partit es reuneixi a principis de la pròxima setmana amb els impulsors del projecte centrista.
Durant la trobada d’ahir, el Partit Socialdemòcrata (PS) es va mostrar disposat a satisfer les demandes de Segle 21 a Sant Julià i els va fer una proposta per formar coalició de cara a les properes eleccions legislatives: una llista territorial paritària i ocupar el setè o el vuitè lloc a la llista nacional, en funció del tancament d’acords amb altres formacions.
De l’altra banda, Vidal va admetre que “no hi ha hagut cap problema amb cap de les propostes que hi ha sobre la taula”, entre les quals hi hauria la necessitat de donar una sortida adequada a la construcció del vial de Sant Julià i a Naturlàndia, la remodelació de la plaça Major, el projecte d’urbanització de la zona dels Horts del Riu i el futur de l’envelat del Prat Gran. Tot i així, el conseller de S21 va retreure als socialdemòcrates que al seu moment podrien haver aturat el projecte del vial lauredià, mentre que finalment van tirar endavant les fases 3 i 4.
L’executiva del partit, que ahir al vespre es va reunir conjuntament amb la de Renovació Democràtica, podria tenir en compte aquest fet a l’hora de decantar-se pel Partit Socialdemòcrata o bé per l’opció centrista, si bé hi ha altres elements que la formació considera més transcendentals. En aquest sentit, Vidal va apuntar que caldrà veure les afinitats de la plataforma centrista amb Unió Laurediana (UL) i amb el líder d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen. El conseller lauredià va recordar que S21 no està disposat a compartir un projecte polític amb Nomen, mentre que l’entrada d’UL “suposaria problemes per a l’executiva a l’hora de decidir”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte