Diari digital d'Andorra Bondia
El titular de Finances i portaveu de l’Executiu, Eric Jover, en la compareixença posterior al consell de ministres d’aquesta tarda.
El titular de Finances i portaveu de l’Executiu, Eric Jover, en la compareixença posterior al consell de ministres d’aquesta tarda.

Segona fase del tercer carril entre les Dos Valires i la cruïlla d’Anyós


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El Govern ha aprovat avui l’adjudicació de la segona fase dels treballs d’eixampla i rectificació de la CG-3 entre la rotonda de la boca oest del túnel de les Dos Valires i la cruïlla amb la CS d’Anyós, segons ha informat el ministre portaveu.

Eric Jover, que ha destacat que la primera fase dels treballs s’enllestirà les pròximes setmanes, ha recordat que aquest projecte permetrà guanyar uns quatre metres per cada costat de la via, de tal manera que aquesta comptarà amb tres carrils de circulació i un voral per a bicicletes en sentit ascendent.

L’adjudicació de la segona fase dels treballs, amb els quals es busca mirar d’evitar els col·lapses de circulació que es produeixen en aquest tram en hora punta, ha recaigut en l’empresa TP Unitas per un import d’1.550.000 euros, segons ha precisat el ministre, que ha detallat també que el termini d’execució serà de dotze mesos.

També a proposta del titular d’Ordenament Territorial, el consell de ministres ha acordat adjudicar les obres d’eixampla i rectificació de la CG-5 a l’entrada d’Arinsal a Progec SA per un import de 759.000 euros. Els treballs, amb un termini d’execució previst de sis mesos, permetran rectificar el revolt situat a l’altura del quilòmetre 0,260 de la via, que guanyarà espai cap al talús del riu.

Encara a la Massana, l’Executiu ha acordat l’adjudicació dels treballs de reposició d’una barrera dinàmica a la CG-3, a la boca sud del túnel de la Pedrera, i les obres de rehabilitació del pont sobre el riu de Claperes a Escàs, treballs que obligaran a donar pas alternatiu per poder mantenir la circulació. En el primer cas, l’adjudicatària ha estat l’empresa Inaccés per un import de 45.500 euros, mentre que la responsable de les obres al pont serà Copsa per un import de 152.000 euros.

D’altra banda, també s'han adjudicat els treballs de protecció contra la caiguda de blocs rocosos a la CG-1, a la zona de les Tarteres a Sant Julià de Lòria. L’adjudicació ha recaigut a l’empresa Inaccés per un import total de 220.043,76 euros. Els treballs hauran d’estar enllestits en tres mesos.
Encara en l’àmbit del ministeri d’Ordenament Territorial, s'ha acordat també treure a licitació una nova fase de les obres de rehabilitació i condicionament del camí ral de la Massana, en aquest cas entre el roc del Llop i el camí de les Gravades així com diferents treballs de millores a les xarxes d’aigua dels centres escolars per a la prevenció de la legionel·la. Aquestes actuacions es faran a l’escola andorrana i a l’escola francesa de la Massana, a l’escola Germans de Riba d’Ordino, i als centres de La Peletera, Sagrada Família i l’escola andorrana de Fiter i Rossell, d’Escaldes-Engordany.

D’altra banda, Jover ha informat que el Govern va acordar el nomenament definitiu de cinc bombers un cop superat el període de prova.

Adoptat el pla rector de cooperació internacional
El consell de ministres ha donat llum verd al Pla rector de la cooperació internacional per al desenvolupament sostenible 2021, que inicia el procediment anual per a l’atorgament de subvencions públiques a les entitats cíviques d’Andorra i als altres actors que presentin projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament, segons ha explicat Eric Jover.

El ministre portaveu ha detallat que la partida per a l’atorgament de subvencions per al cofinançament de projectes de cooperació internacional al desenvolupament sostenible és de 250.000 euros i que, igual com en els darrers anys, la subvenció màxima per projecte serà de 40.000 euros. El pla manté l’educació, l’atenció als grups vulnerables, la salut i la lluita contra el canvi climàtic amb una atenció específica a l’aigua com a eixos sectorials de cooperació i n’afegeix un cinquè com és el de l’educació de les nenes i la formació de les dones. Precisament, per als projectes d’aquest nou eix la subvenció màxima serà de 45.000 euros.

Segona fase del tercer carril entre les Dos Valires i la cruïlla d’Anyós

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte