Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar.
La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar.

Seminari del PS per analitzar els efectes econòmics de la crisi sanitària


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) va organitzar ahir al vespre un seminari amb els seus militants per analitzar els efectes de la nova regulació de les suspensions temporals dels contractes de treball (STCT) i les reduccions de la jornada laboral (RJL), les moratòries i les carències bancàries, els lloguers i els diferents tractaments que es donen des de cada parròquia a la gestió econòmica de la crisi sanitària, segons ha informat la formació. Es tracta de mesures busquen garantir ajudes al col·lectiu d'empresaris i treballadors, i que el PS considera que "no són suficients per donar esposta a les dificultats actuals". 

En aquest sentit, els socialdemòcrates, que recorden que no van donar suport al text, asseguren que els autònoms tenen encara més incompatibilitats, les carències bancàries seguiran sense afectar les persones jurídiques i les exempcions als lloguers, tant d’habitatge com de negoci, empitjoren i no són retroactives. 

La consellera general Judith Salazar va traslladar a la militància del partit que la llei, en un país sense diversificació econòmica, "no dona prou suport als sectors tradicionals", a la vegada que va defensar les aportacions de la formació durant el treball parlamentari, gràcies a les quals s'han pogut fer nombroses correccions tècniques, ampliar el supòsit carències bancàries, garantir els subministraments per llei i les reduccions en lloguers de locals de negoci, que no es preveien inicialment.

I és que el PS considera que la llei promoguda pel "tripartit de dretes" és un text que "s'ha fet als despatxos, i no al carrer", i lamenten que no s'hagi negociat amb els agents econòmics, com ara la patronal ni els sindicats. "Aquest no és el mètode del PS, i menys en el context de dificultat actual", ha recordat Salazar, insistint que des del PS el model és "treballar plegats”, integrant les aportacions dels afectats. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte