Diari digital d'Andorra Bondia

S'enllesteix el primer tram de l'eixamplament de l'entrada de Canillo


Escrit per: 
Agències/Foto:M.T.

Aquesta setmana han finalitzat els treballs d'eixamplament de l'entrada de Canillo, que permet disposar de més places d'aparcament, un tram de quatre carrils i una rotonda per canviar el sentit. Aquests treballs, que tenien un cost de 7 milions d'euros, haurien d'haver finalitzat el mes de juny però el Govern va autoritzar una pròrroga fins a l'octubre perquè la climatologia va retardar les obres.

L'entrada sud de Canillo és des d'aquesta setmana molt més accessible, ja que s'han finalitzat els treballs d'eixamplament de la CG-2 a l'alçada de l'edifici Peracaus. La calçada té actualment una amplada de 20 metres. Tal com ja va indicar el Comú, finalment s'ha decidit que una part del tram eixamplat s'aprofiti per ampliar les places d'aparcament de la població, que de cara l'any vinent seran de pagament. La resta de l'àrea renovada s'ha senyalitzat amb dos carrils de pujada i dos de baixada, a més de construir una rotonda provisional que dóna compliment a la voluntat del Govern de dotar cada nucli de població on travessi una carretera general d'una rotonda que permeti el gir dels vehicles a l'entrada i a la sortida. De fet, fins ara, el punt rodó més pròxim per fer un canvi de sentit era el de l'encreuament de Meritxell. La nova rotonda també permetrà una connexió adient amb els futurs vials inclosos en el Pla sectoral de noves infraestructures viàries.

D'altra banda, el Consell General va aprovar un crèdit extraordinari sol·licitat pel Govern de 2,6 milions d'euros per tal de donar continuïtat als treballs de l'entrada de Canillo, unes obres que es preveu que comencin després de l'hivern. L'objectiu és fer la construcció definitiva de la rotonda i allargar l'eixamplament de la carretera fins a la zona afectada per la caiguda de blocs rocosos del Roc del Quer, amb la corresponent canalització del tram del riu Valira que transcorrerà per sota la calçada. Amb aquestes obres, també es millorarà la seguretat de la zona, especialment perillosa per raons de traçat i riscos naturals, fenòmens d'erosió fluvial, i efectes de la caiguda de blocs rocosos.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte