Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions del Palau de Gel.
Les instal·lacions del Palau de Gel.

Signat el contracte del Palau de Gel, un “pegat” segons l’oposició


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / Foto: Facundo Santana

El Comú de Canillo i Casa Roig van signar ahir el nou contracte d’arrendament del Palau de Gel. Prèviament, el Consell de Comú havia donat el vistiplau a l’acord amb l’abstenció de l’oposició. Els consellers d’Objectiu Comú consideren que és “una mala sortida” i un “pegat” que tan sols permet allargar el problema per a les generacions futures. “L’acord no és ni de lluny el que necessitava Canillo”, va lamentar Dolors Cabot. 

Per la minoria, la millor sortida era la compra, una opció que no ha estat una prioritat de l’actual majoria ni de l’anterior, va dir la consellera. “Quan es fan ofertes de menyspreu, la possibilitat [de comprar] desapareix”, va remarcar al mateix temps que va assenyalar que amb les propostes “fora de mercat” fetes per la corporació “la negociació es va acabar”. Objectiu Comú veu la compra com “una inversió per al futur” que evitarà ajornar l’actualització de les instal·lacions per la por a una no-renovació del contracte. Amb tot, lamenta que la voluntat de la majoria sigui executar altres inversions previstes per aquest mandat. De fet, considera que va ser la pressió de la ciutadania que va obligar a arribar a l’acord signat ahir.

Per l’oposició, el contracte que s’ha assolit amb els privats es podria haver tancat abans del 31 de desembre de l’any passat després que el Comú hagués fet “el ridícul més gran davant del país en no presentar-se davant la propietat per lliurar les claus”. Una actuació, diuen, que genera inseguretat als ciutadans que tenen propietats arrendades a l’administració. De fet, observen que l’acord final no ha variat gaire de la proposta inicial de la propietat. Per tant, el 2 de gener del 2020 s’hauria pogut tancar sense haver provocat incertesa, neguit, i mala imatge. A banda, l’oposició reitera que se l’ha exclòs de les negociacions. 

El cònsol major, Francesc Camp, però, va destacar que les dues parts han trobat satisfacció amb l’acord, malgrat acceptar que no era el millor moment per arribar a una entesa després del 31 de desembre. També va tranquil·litzar la població dient que el cost és “totalment assumible”, tot i que anteriorment havia defensat que el preu no superés els 9.000 euros. A més, va destacar que ara el Comú té un termini llarg per “reflotar” la instal·lació. Amb aquest objectiu s’iniciarà en breu un procés de selecció del nou director i serà aquest qui pilotarà el pla d’inversions i accions de cara als pròxims deu anys. Per dissenyar-lo, s’analitzaran exemples d’èxit que donen rendiment. La reforma de les instal·lacions començarà per les més envellides. 

El contracte, per 25 anys, preveu un lloguer mensual de 20.000 euros més IGI que s’actualitzarà anualment amb l’IPC i que es revisarà a partir del 15è any en cas que l’augment fos inferior al 15% fins a igualar-lo. A més, estableix que les obres que faci l’arrendatari, a fi del contracte, quedaran per a la propietat sense dret a indemnització i es preveu una penalització en cas d’ocupar indegudament les instal·lacions, un acord “habitual”. A l’últim, es permeten ampliacions de l’edifici, que podrien ser entre els dos blocs i al voltant de la piscina.

signat
contracte
Palau de Gel
“pegat”
segons
l’oposició

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte