Diari digital d'Andorra Bondia

Sindicats comunals i representants de la funció pública debatran les diferències entre funcionaris a la propera reunió


Escrit per: 
Agències

Els sindicats comunals han pogut prendre part en la modificació de la llei de la funció pública en una reunió amb el secretari d'Estat de la Funció Pública, Marc Miró, i amb el president de la Taula de la Funció Pública, Bruno Bartolomé.

Així els han informat dels avenços que s'han fet fins ara a la taula, i dels acords que s'han anat tancant per a l'informe final. El president del Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella, Cristian Asensio, ha dit que la reunió ha estat molt enriquidora i que els temes que els han presentat afecten directament als funcionaris comunals, tant pel que fa a la figura dels eventuals, a la mobilitat dels funcionaris o a la resta dels assumptes tractats.
Asensio ha remarcat que la reunió era per que se'ls informés del treball que s'ha estat fent i l'ha valorat positivament. De cara a una nova reunió, prevista per al 15 de desembre, els representants dels sindicats tindran l'ocasió de presentar un treball amb les diferències que hi actualment entre els treballadors d'uns i altres comuns, així com les diferències entre els funcionaris comunals i els de l'administració general. El representant de la Unió Sindical d'Andorra, Gabriel Ubach, ha indicat que finalment els sindicats comunals han pogut prendre part activa a la funció pública, i que les reunions que es facin ara seran paral·leles a les de la Taula de la Funció Pública.
Les aportacions que puguin fer els representants comunals, però, no són a temps de ser considerades a l'estudi final que presentarà la Taula de la Funció Pública, però per això es comença el nou grup de treball, que segons ha indicat Ubach, ha d'anar més dirigit a les diferències entre uns i altres funcionaris i a veure si la llei ja preveu una solució o no. En aquest sentit, Asensio ha remarcat que s'ha de trobar una llei que sigui igual per a tothom.
De cara a la propera reunió de la Taula de la Funció Pública, que estava prevista per dimarts vinent, Ubach ha avançat que ha estat posposada perquè encara no estan finalitzats els estudis que s'han de tractar sobre la jubilació.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte