Diari digital d'Andorra Bondia

Sindicats i Govern acorden asseure’s per revisar la Llei de la funció pública


Escrit per: 
Redacció

Amb algunes setmanes de retard respecte al que s’havia anunciat, finalment la plataforma sindical de funcionaris i el ministeri de Finances i Funció Pública s’asseuran a taula per parlar sobre la reforma de la Llei de la funció pública.

Serà la setmana vinent quan les dues parts es trobaran per primera vegada per abordar aquesta qüestió, considerada pel Govern una de les prioritats de la legislatura.
Entre els aspectes de fons que s’hauran de tractar hi haurà la gestió de l’acompliment i els triennis, eliminats en el projecte de llei de contenció de la despesa en matèria de personal, així com la definició de la futura carrera professional dels funcionaris. El portaveu de la plataforma sindical, Joan Torra, recorda que la carrera professional dels funcionaris depenia fins ara en gran part del GAdA i dels triennis, que permetien als treballadors veure augmentar el sou a mesura que passaven els anys. “Amb el nou sistema, una persona que entrés a l’administració cobrant 1.200 euros estaria així tota la vida, tot i que el model que havia funcionat fins ara tampoc no era cap bicoca”, explica el portaveu sindical, al mateix temps que afegeix que “no deixarem que xafin els nostres drets amb l’excusa de la crisi”.
Torra espera que finalment el grup parlamentari demòcrata
–després de la bona acollida que, segons afirma, va tenir la idea en la comissió legislativa d’Interior– accedeixi a limitar en el temps les retallades previstes al projecte de llei de contenció de la despesa, ja que això afavoriria el clima de diàleg que hi pugui haver en la revisió de la Llei de la funció pública. “Si podem evitar el conflicte, doncs millor.”
Els grups parlamentaris disposen ara d’una setmana més de temps per presentar esmenes al text en haver-se allargat el termini, segons va decidir Sindicatura a demanda dels socialdemòcrates. Aquesta setmana la plataforma mantindrà contacte amb els dos grups parlamentaris per tornar-los a explicar el seu posicionament i demanar que la futura llei quedi limitada en el temps: deixaria de tenir vigència una vegada entri en vigor l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Mentrestant, la plataforma sindical continuarà treballant amb els seus advocats per determinar la via judicial que s’utilitzarà per recórrer el text si queda redactat tal com està ara.
De manera paral·lela, un dels sindicats policials, el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia, ja (CFPA) té pràcticament decidit que portarà la qüestió als tribunals, tot i que abans de fer-ho tornarà a consultar els afiliats. “Tenim l’esperança que no es retallin els drets que tenen els treballadors”, comenta Torra.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte