Diari digital d'Andorra Bondia

Sindicatura admet a tràmit la Proposició de llei per modificar la durada del mandat dels membres del Tribunal de Comptes


Escrit per: 
Agències


Sindicatura ha admès a tràmit la Proposició de llei de modificació de la Llei del Tribunal de Comptes que preveu canvis en la durada del mandat dels seus membres.

Així ho publica aquest divendres el Butlletí del Consell General que posa de relleu que el text ha estat presentat pels presidents dels tres grups parlamentaris de la cambra. Un cop admesa a tràmit i publicada, la Proposició serà remesa al Govern perquè en el termini de quinze dies manifesti el seu criteri.

Els canvis que es volen introduir a la Llei del Tribunal de Comptes pretenen evitar que els membres d'aquest òrgan finalitzin el mandat dels seus càrrecs al mateix temps. Amb aquest objectiu es modifica l’article 22 de la Llei del Tribunal de Comptes i s’introdueixen dues disposicions transitòries que tenen com a missió, d’una banda allargar el mandat dels actuals membres en un, dos i tres anys, respectivament, i alhora establir un mandat transitori pels nous membres que els substituiran, sent el mandat, excepcionalment, per aquells nous membres de quatre, cinc i sis anys. Transcorregut aquest període de transició, cada dos anys cessarà un membre del Tribunal, i així successivament. Aquest procediment de cessament i nomenaments rotatoris hauria de permetre una continuïtat dels treballs del Tribunal de Comptes.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte