Diari digital d'Andorra Bondia

Sindicatura demana modificar el text de pròrroga pressupostària


Escrit per: 
Redacció

Sindicatura ha tramès al Govern l’informe del catedràtic de dret constitucional Enoch Albertí sobre el reglament de pròrroga pressupostària, en què s’assenyala que el seu contingut envaeix competències del legislatiu, i fa el requeriment que l’executiu modifiqui les disposicions del reglament que afecten els poders del Consell en matèria pressupostària.

Ara el Govern haurà de respondre al requeriment de Sindicatura perquè modifiqui els aspectes del reglament d’aplicació de l’article 22 de la Llei general de les finances públiques per al període de pròrroga pressupostària aprovat per decret el 28 de desembre, i ho haurà de fer com a molt tard demà. En cas que l’executiu desestimi, tàcitament o expressament, el document, serà quan des de Sindicatura es decidirà si s’interposa un conflicte de competències davant el Tribunal Constitucional.
En l’informe, Albertí afirmava que algunes de les disposicions del reglament “contenen una regulació més àmplia i permissiva que la que estableix la Llei de finances públiques, introduint canvis i innovant aspectes substancials del règim de pròrroga pressupostària previst per la llei”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte