Diari digital d'Andorra Bondia
La subsíndica, Mònica Bonell.
La subsíndica, Mònica Bonell.

Sindicatura rebutja el recurs pel canvi de qualificació de les lleis


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Sindicatura ha rebutjat el recurs presentat per l’oposició parlamentària, a excepció de la consellera general independent, Sílvia Bonet, contra la decisió d’atorgar el caràcter d’urgent a 13 projectes i proposicions de llei que es trobaven en període de presentació d’esmenes.

Així ho va confirmar ahir, després de la reunió de la junta de presidents, la subsíndica, Mònica Bonell, que va explicar que en la reunió es va abordar aquesta qüestió després que el president del grup liberal, Jordi Gallardo, demanés conèixer la motivació de Sindicatura per acordar aquella decisió.

Precisament, el parlamentari liberal va posar en relleu el malestar i la tensió que aquest canvi de qualificació de les lleis ha generat al si d’algunes comissions i va posar damunt la taula tres propostes per mirar de revertir aquesta mala maror i acabar la legislatura de la millor manera possible.

Concretament, Gallardo, que va admetre que anar més enllà després del rebuig del recurs seria “afegir més llenya al foc”,  va demanar que de la mateixa manera que es podran treballar les lleis en comissió al gener i febrer, es pugui fer també una sessió de control a l’executiu, que el Govern respongui les preguntes i demandes d’informació per escrit abans de la fi de la legislatura i, finalment, va posar damunt la taula també la petició de revocar l’acord de la junta de presidents per tal que les comissions legislatives deixin el vot ponderat i retornin al vot proporcional que marca el reglament de la cambra.

Bonell va explicar que no hi hauria cap inconvenient pel que fa a la sessió de control extraordinària i que el cap de Govern es va mostrar disposat a traslladar als ministres la voluntat de respondre les demandes d’informació que ja tenen abans de la fi de la legislatura. Quant a la revocació del vot ponderat, el president demòcrata, Ladislau Baró, va considerar que “seria poc pràctic” fer-ho ara a final de legislatura, tot i que la qüestió quedarà pendent per a una nova junta de presidents.

D’altra banda, Bonell va explicar que en la reunió es va fixar el 17 de gener com a data per al debat de totalitat del projecte de pressupost per a l’exercici 2019 i que en la sessió prevista per al dia 20 es debatran les esmenes a la totalitat a la darrera revisió del marc pressupostari per al període 2016-2019.

Sindicatura
rebutja
recurs
canvi
qualificació
lleis

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte