Diari digital d'Andorra Bondia

S'inicia la represa de les obres de la boca oest dels Dos Valires amb l'autorització de treballs no estructurals


Escrit per: 
Agències


El Consell de Ministres ha acordat iniciar la represa de les obres de la boca oest del túnel dels Dos Valires autoritzant els treballs de recuperació geomètrica del tauler del viaducte que va cedir al maig i treballs no estructurals a la resta de zones no afectades pels accidents.

D'aquí a dos mesos i mig, que és el temps previst de durada d'aquestes obres, i si no es detecta cap problema estructural, es procedirà amb l'atorgament de noves autoritzacions per iniciar treballs estructurals. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha indicat que l'Executiu 'està disposat a anar donant les autoritzacions que s'escaiguin perquè s'acabi l'obra', i que no hi ha cap voluntat de retardar la represa de les obres, però que el procediment s'anirà fent de forma progressiva perquè 'no es pot deixar continuar com si res hagués passat'. Bartumeu també ha anunciat que s'ha encarregat un dictamen a un tècnic independent per examinar les conclusions que recullen els informes que han rebut de la UTE i les empreses subcontractades.

Després que el Govern hagi rebut una sol·licitud de la UTE constructora i de la direcció facultativa aconsellant els treballs de recuperació de la part malmesa per l'incident del mes de maig, el Consell de Ministres ha autoritzat l'inici immediat d'aquests treballs a l'estructura E-1, així com la represa de les obres no estructurals complementàries d'acabament de les estructures E-3, E-4, E-5 i E-6, així com altres treballs fora de la zona d'influència de les estructures E-1 i E-2, afectades pels dos sinistres.

Un cop fets aquests treballs, d'aquí a dos mesos i mig, si han donat el resultat previst, no es detecta cap problema estructural i s'acredita la seva idoneïtat, el Govern autoritzarà la UTE l'acabament de les dovelles estructurals pendents del costat sud. D'aquesta manera, es torna a obrir el període de treballs 'pas a pas' i de manera clarament concreta i delimitada, amb la voluntat que puguin finalitzar-se, tal com estava previst, al juliol de l'any vinent.

Abans de fer la prova de càrrega i la posada en servei de l'obra, el Govern vol haver rebut l'informe que s'ha encarregat a un tècnic independent per tal que examini el projecte i que 'validi la diagnosi, patologia i teràpia' que recullen els diversos informes que han rebut dels agents que intervenen en l'obra. L'objectiu d'aquest dictamen és poder tenir en compte les possibles observacions que puguin millorar la seguretat de la infraestructura, i poder donar la conformitat final de l'obra.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte