Diari digital d'Andorra Bondia
El president del SEP, David Garcia, arribant a una de les reunions dels sindicats amb l’executiu per la nova llei de funció pública.
El president del SEP, David Garcia, arribant a una de les reunions dels sindicats amb l’executiu per la nova llei de funció pública.

Sipaag i SEP surten de la plataforma pels “atacs malintencionats” rebuts


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El trencament de la plataforma sindical no responn al desacord sobre el model de pagament de la mútua de funcionaris sinó a un “atac contundent i malintencionat” i a les manifestacions d’alguns integrants de la plataforma demanant la dimissió dels representants de Sipaag i SEP a la comissió de la mútua.
Si més no, així ho van explicar el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General i el Sindicat de l’Ensenyament Públic en un comunicat conjunt, on també desvinculen les discrepàncies entre sindicats sobre els models de pagament del complement de la mútua de la “mala coordinació que hi ha hagut entre la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i Funció Pública, que ha abocat a un impagament de les prestacions de la CASS de les baixes de l’octubre”.
Ambdues organitzacions troben “lamentable” el procés que ha portat a la separació de la plataforma ja que “afebleix l’acció coordinada sindical andorrana”, una acció que creuen que “sempre està en una situació fràgil”. No obstant, SEP i Sipaag insisteixen en què “hi ha límits que no es poden traspassar” i mantenen que davant “un atac contundent i malintencionat en contra d’alguns membres” dels seus comitès i “de retruc als presidents” d’aquests, no poden “fer res més que protegir-nos per evitar conseqüències majors”.
Així mateix, Sipaag i SEP asseguren “no compartir la manera d’actuar d’algun o alguns membres de la plataforma” i expliquen que la decisió d’abandonar la plataforma “s’ha votat democràticament” al si dels respectius comitès.
A més a més, i després de “donar les gràcies” a tots aquells que “han treballat honestament pel bé dels funcionaris i han compartit converses llargues i constructives pel bé del sindicalisme andorrà”, avancen que s’han marcat com a “objectiu preferent” mirar d’“endreçar” la representació dels membres sindicals en les diferents comissions en les quals les organitzacions sindicals legalment constituïdes formen part. 
En aquest sentit, SEP i Sipaag plantejaran que, “de forma democràtica com marca la llei”, assisteixin a les diferents comissions “els membres dels sindicats més representatius”, que no implica que siguin els més nombrosos tal com aclareixen. Així, les dues organitzacions recorden que la representativitat “ve marcada pel percentatge de treballadors del col·lectius afiliats al sindicat i no pel nombre total d’afiliats”. Per això, continuen, a partir d’ara “caldrà demostrar amb documentació legal quina és la representativitat de cada sindicat”.
Així mateix, i per “evitar personalismes” i “acords poc representatius”, s’incideix en què de cara a les actuals o futures confederacions, aquestes han de “garantir un funcionament assembleari” a la vegada que “han d’estar constituïdes legalment amb estatuts, assemblees regulars, socis, comitè executiu, i regulació de les aportacions econòmiques i del dret a vot de cada sindicat membre”.
Finalment, pel que fa al nou sistema de pagament de la mútua, Sipaag i SEP, que recorden que la Llei de la CASS estableix que aquesta ha de pagar directament als beneficiaris i que si s’ha canviat el model és per algunes males pràctiques que han comportat un forat a la mútua que va arribar a ser de 300.000 euros, asseguren que igual que la resta de sindicats “prefereixen un model en què el treballador cobri el més aviat possible el 100% del salari”.
Tot i això, afirmen “ser conscients” que el model aplicat fins ara facilita les disfuncions en el sistema i que no s’adequa a la Llei de la CASS, motiu pel qual veuen “incoherents” les propostes d’altres sindicats de fer votacions o consultes a afiliats o mutualistes ja que consideren que s’han de fer segons models que pugui gestionar la mútua i no sobre models que impliquin modificacions en la Llei de la CASS.

sipaag
SEP
plataforma
surten
atacs malintencionats
rebuts

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte