Diari digital d'Andorra Bondia

S'obre el termini per demanar la prestació econòmica per desocupació involuntària


Escrit per: 
Agències

 

La prestació econòmica per desocupació involuntària es pot demanar a partir d'aquest dimecres, tal i com es va anunciar fa quinze dies, en la seva publicació al BOPA.

Aquesta prestació, que equival a una pensió temporal d'atenció social, la podran demanar les persones que es trobin en situació de desocupació involuntària i que estiguin inscrites des de fa més de 45 dies al Servei d'Ocupació, que tinguin la condició d'assalariat des de fa més de sis mesos i, pel que fa a l'edat, siguin menors de 65 anys. Les persones que la demanin, a més, no podran rebutjar més d'un lloc de treball ni cap oferta de formació del Servei d'Ocupació.
Aquesta prestació s'inclou dins el catàleg d'ajudes del Reglament Regulador de Prestacions Econòmiques d'Atenció Social. El requisit primordial per rebre la contribució és haver perdut la feina de forma aliena a la seva voluntat. D'aquesta manera, no podran accedir-hi les persones que hagin estat acomiadades justificadament o per desistiment unilateral. Per poder justificar l'acomiadament, les persones interessades hauran de presentar l'escrit que ho justifiqui.
La quantitat de l'ajuda és igual al salari mínim, 915,20 euros. De totes maneres, segons la composició familiar i els ingressos que es percebin d'altres ajudes, la quantitat pot variar. La durada de la prestació és de sis mesos, tot i que es podrà demanar una pròrroga, segons els casos.
La informació general sobre prestació es podrà demanar als serveis socials d'Atenció Primària i al Servei d'Ocupació, i la sol•licitud es podrà fer al Servei de Tràmits del Govern.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte