Diari digital d'Andorra Bondia
S’oficialitza la candidatura per acollir la Cimera iberoamericana del 2020
S’oficialitza la candidatura per acollir la Cimera iberoamericana del 2020

S’oficialitza la candidatura per acollir la Cimera iberoamericana del 2020


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

L’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytán, i la directora d’Afers Multilaterals i Cooperació i actual responsable de Cooperació de la Secretaria General Iberoamericana (Segib), Gemma Cano, van lliurar ahir la carta del cap de Govern dirigida a la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, en una reunió en la qual es va oficialitzar la candidatura d’Andorra per acollir la cimera del 2020, que Antoni Martí ja va avançar a la comunitat iberoamericana el mes de desembre passat, durant la cimera de Cartagena de Indias.
Durant la trobada, Grynspan va manifestar als delegats andorrans el seu suport a aquesta candidatura. La secretària de la Segib va destacar el paper actiu d’Andorra dins la comunitat iberoamericana, així com l’èxit de l’organització de la reunió ministerial d’Educació que va tenir lloc la passada tardor al Principat.
Gaytán i Cano també es van reunir amb el secretari d’Estat de Cooperació Iberoamericana d’Espanya, Fernando García Casas, el qual també va mostrar el seu suport a la candidatura andorrana, així com amb diferents representants de la Segib, amb els quals van tractar d’aspectes relatius als procediments d’organització i de temes de contingut, financers i logístics. L’ambaixador i la directora d’Afers Exteriors també van intercanviar punts de vista amb el ministre conseller de l’ambaixada de Guatemala a Madrid, Denís René Ortiz, al voltant de l’organització d’aquest esdeveniment.
La secretaria pro tempore de la Segib l’ocupa actualment Guatemala, país organitzador de la 26a Cimera iberoamericana, que tindrà lloc a Antigua a finals del 2018. El pròxim mes de desembre està prevista la celebració de la reunió de ministres d’Afers Exteriors, on es formalitzaria la decisió que Andorra fos el següent país amfitrió de la cimera. La candidatura quedaria ratificada en la celebració de la Conferència de caps d’Estat i de Govern. 
La Cimera iberoamericana portarà a Andorra els caps d’Estat i de Govern, o els seus representants, dels 22 països iberoamericans que formen part de la Segib. Aquest esdeveniment d’alt nivell se celebra biennalment i tanca dos anys de treball previ durant els quals el país amfitrió, que ha ocupat la secretaria pro tempore de l’organisme, ha organitzat altres reunions d’alt nivell.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va destacar el repte que suposaria per a Andorra organitzar un esdeveniment internacional d’aquesta magnitud.

Segib
Cimera iberoamericana
Rebeca Grynspan
Jaume Gaytán
Gemma Cano
Guatemala
iberoamericans
candidatura

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte