Diari digital d'Andorra Bondia
Stop Violències en la seva intervenció davant del Cedaw.
Stop Violències en la seva intervenció davant del Cedaw.

Stop Violències es considera víctima d’una cacera de bruixes


Escrit per: 
Redacció/Foto: Cedaw

Stop Violències es considera víctima d’una cacera de bruixes iniciada pel Govern, de qui lamenta que “no estigui acostumat a exercir la humilitat ni a escoltar la ciutadania”. Així ho afirma l’associació en un comunicat en què es referma en tot el que va denunciar davant el Comitè de les Nacions Unides per a l’eliminació de la discriminació contra la dona (Cedaw), on, convidades pel mateix comitè, van relatar la situació de les dones al Principat mitjançant el seu informe, que recorden que “era públic des de començament d’octubre i al qual el Govern tenia accés si així ho hagués desitjat”.

En aquest sentit, Stop Violències, que manté que en l’informe parlen “del que coneixem i de la nostra experiència” i que “molts dels punts que denunciem estan perfectament documentats”, assegura que l’informe “no s’ha redactat en contra dels i les treballadores públiques dels departaments involucrats”, sinó que “s’ha volgut informar sobre la falta de recursos que existeix al país en matèria d’atenció a les dones i infants”. A més, insisteix l’associació, que el que sí s’ha denunciat “són males pràctiques i abusos detectats en alguns casos dels quals hem pogut ser testimonis”.
Així mateix, Stop Violències, que a través d’aquest comunicat es posiciona per primera vegada des que l’executiu va portar l’entitat i la seva presidenta a la fiscalia, lamenta que els representants del Govern, “després d’haver rebut unes preguntes més dures i directes per part de les expertes del comitè de la Cedaw”, en lloc de “fer autocrítica i canvis per millorar la situació de les dones a Andorra” hagin “decidit assenyalar la missatgera”, en referència a la presidenta de l’entitat. Un Govern, segueix la nota, que “ha signat voluntàriament tractats internacionals que després incompleix obviant els punts que no li interessa”.
Així, Stop Violències considera que “ha fet el correcte i legítim, informant d’aquest incompliment i aportant proves”.

Stop Violències
Cedaw
Fiscalia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte