Diari digital d'Andorra Bondia
El viatge a Andorra serà el primer dels monarques en l'era Covid.
El viatge a Andorra serà el primer dels monarques en l'era Covid.

S’ultima la visita dels reis d’Espanya, amb una jornada institucional i una cultural


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

Malgrat que, com ha recordat el ministre portaveu, Eric Jover, “encara no està tancada” l’agenda de la visita dels reis d’Espanya dels propers dies 25 i 26 de març, sí que mica en mica en van trascendint alguns detalls.

Segons fonts diplomàtiques, seran 48 hores intenses per als monarques, en les quals a causa de la Covid s'ha hagut de prescindir d'alguns actes, com ara la tradicional trobada amb els espanyols residents a Andorra. Les mateixes fonts posen en relleu que es tracta d'una visita d'Estat històrica, donat que mai abans un cap d'Estat espanyol havia visitat el Principat.

Els reis viatjaran acompanyats per la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya. El dia 25 seran rebuts pel copríncep episcopal, Joan Enric Vives i el representant al Principat del copríncep francès. A continuació els rebrà la síndica general, Roser Suñer, i es reuniran amb els representants de les forces polítques al Consell General. Després, visitaran el Comú d'Andorra la Vella i seran rebuts per la cònsol major, Conxita Marsol. A la tarda, es trobaran amb l'executiu i el cap de Govern, Xavier Espot, els oferirà un sopar en el seu honor. 

L'agenda del dia 26, estarà orientada vers els àmbits cultural i educatiu. Així, a primera hora del matí visitaran el Col·legi español María Moliner, on es reuniran amb els alumnes i els professors. Després, faran un recorregut per conèixer el patrimoni arquitectònic del país, encara que no s'especifica en concret què visitaran. El mateix 26 també es traslladaran a Ordino on es tancarà la visita oficial amb un dinar.

El viatge permetrà complir amb la tradició de que el rei visiti el país que acull la Cimera Iberoamericana, que se celebrarà a Andorra el proper 21 d'abril i en la qual está prevista la participació de Felip.

Viatge
Reis
Espanya
país

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

q faran aquiiii. si no poden entrar a Catalunya. a nosaltres no ens deixen. O venen a portar cales?una vergonya!!!
Andorra no té rei, té prínceps i no un , sino dos.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte