Diari digital d'Andorra Bondia
La síndica general, Roser Suñé, a la conferència d'Atenes.
La síndica general, Roser Suñé, a la conferència d'Atenes.

Suñé participa a la conferència de presidents de parlaments de l'APCE a Atenes


Escrit per: 
Redacció/ Foto: Consell General

La síndica general, Roser Suñé, participa avui i demà a Atenes en la Conferència europea de presidents/es de parlaments organitzada pel Parlament hel·lènic i l'Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE).

La trobada, que han inaugurat el president del Parlament grec, Constantine An. Tassoulas, el president de l'APCE, Rik Daems, i la secretària general del Consell d'Europa, Marija Pejčinović, abordarà tres grans qüestions d'actualitat en tres àrees de debat. D'una banda, la titulada Democràcies enfrontades en la crisi de salut pública del Covid-19: compartir experiències, camí a seguir, que és on participarà Suñé i exposarà l'experiència andorrana davant la pandèmia de la Covid-19, la relativa al Dret del medi ambient: parlaments nacionals i dret a un entorn saludable i sostenible, i sobre El futur comú de tots els ciutadans europeus. 

Suñé, a la que acompanya la presidenta de la delegació del Consell General a l'APCE, Mònica Bonell i el secretari del Consell General, Josep Hinojosa, assistirà demà  a un esmorzar de treball ofert per Theodora Bakoyannis, en qualitat de vicepresidenta de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, per així poder debatre les experiències i els reptes als quals s’enfronten les dones parlamentàries en la vida política.

Així mateix, aprofitant que té lloc aquesta Conferència europea de presidentes i presidents de parlaments, Suñé i Hinojosa s’han reunit, a instància del president del Consell Nacional de Mònaco, Stéphane Valeri, amb representants de les diferents delegacions que també formen part de la Conferència de presidents dels parlaments dels petits estats d’Europa a fi de discutir sobre temes d’interès comú per als petits estats d'Europa, però també per preparar la futura Conferència, que se celebrarà a Mònaco els dies 12 i 13 de juny de 2022.

Al marge de la Conferència, demà s’organitza una reunió de secretaris generals de parlaments a la qual assistirà Hinojosa i en la que hi haurà un intercanvi d’impressions sobre la situació dels parlaments després de la pandèmia i on també s’aprovarà l’informe d’activitat 2019-2021 elaborat pel Centre europeu de recerca i de documentació parlamentària (CERPD).

La primera conferència de presidents/es de parlaments es va celebrar el 1975. Té lloc cada dos anys i s’organitza alternativament a Estrasburg o a la capital d’un estat membre del Consell d’Europa. 

Suñé
participa
conferència
presidents
parlaments
APCE
Atenes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte