Diari digital d'Andorra Bondia
Carine Montaner i Josep Majoral, caps de llista de Terceravia, van ser els més matiners.
Carine Montaner i Josep Majoral, caps de llista de Terceravia, van ser els més matiners.
Joan Fernández i Gerard Alís, números 2 i 1 de la territorial de d’Acord, amb el cartell acabat d’enganxar.
Joan Fernández i Gerard Alís, números 2 i 1 de la territorial de d’Acord, amb el cartell acabat d’enganxar.
Xavier Espot va ajudar els dos candidats taronja, Carles Álvarez Marfany i Vicky Grau.
Xavier Espot va ajudar els dos candidats taronja, Carles Álvarez Marfany i Vicky Grau.

Terceravia i d’Acord, a recuperar l’orgull de la parròquia “oblidada”


Escrit per: 
A. Luengo / FOTO: Terceravia/Màximus

Els papers estan claríssims a Sant Julià, parròquia que com advertia ahir el cap de llista demòcrata, Carles Álvarez Marfany, “serà determinant en la governabilitat del país”. És clar que això mateix haurien de pensar els candidats de les altres sis parròquies. Però el que tenen clar tant Terceravia com d’Acord és que l’enemic per batre és precisament Demòcrates, que per dir-ho en les exactes paraules de Josep Majoral, el número 1 de Terceravia, “fa vuit anys que té la parròquia completament oblidada malgrat haver tingut dos ministres lauredians: les inversions no han arribat i no han sigut capaços de reactivar Sant Julià”. La solució, segons Majoral, passa per “acabar el vial” –aquesta obra de la Seu en versió laurediana–, ampliar el campus universitari, habilitar una rotonda al Punt de Trobada i “tornar a situar la parròquia com a epicentre cultural del país”. Tot això, amanit amb una molt higiènica declaració de bones intencions de la segona cap de llista, Carine Montaner, que tots els candidats haurien de fer seva: “hem de ser responsables de les nostres promeses electorals; una promesa és un deute, i fer-ne només per comprar vots és una irresponsabilitat”. Però, qui se’n recorda avui de les promeses de fa quatre anys? I qui se’n recordarà, el 2023, de les d’aquesta campanya?

El curiós del cas és que el diagnòstic i el tractament prescrit per Terceravia coincideix quasi al mil·límetre amb els eixos principals de la candidatura de d’Acord. El cap de llista, Gerard Alís, va apel·lar ahir a cert victimisme: “hem de tornar Sant Julià al lloc que mereix en l’àmbit nacional, perquè és la parròquia més descuidada”. La culpa, naturalment, és segons ell de les dues legislatures demòcrates, començant per una Llei de transferències que ha perjudicat “especialment” la parròquia –“Sant Julià ha de rebre les que mereix pel seu pes demogràfic i territorial”– i continuant per un vial que fa deu anys que s’arrossega, diu, i que hauria de ser “prioritari” per al nou Govern. Alís reclama també transformar Sant Julià en una ciutat universitària “de veritat” per dinamitzar la parròquia i estimular el comerç i l’hoteleria.
Aquest és el panorama amb què es va trobar el número 1 demòcrata, Carles Álvarez Marfany, que va arrencar la campanya a la defensiva –“les obres del vial ja han començat, i tot té el seu temps”– i, sorprenentment, donant la raó als seus contrincants: “volem que Sant Julià sigui una parròquia que compti, que recuperi el protagonisme: de coses se n’han fet moltes, però sempre se’n poden fer més, i lluitarem perquè sigui així”. No va dir quines ni com pensa fer-ho.
El cert és que Terceravia i d’Acord hauran de filar molt més prim perquè l’elector sàpiga distingir dos programes que, pel que fa a les propostes parroquials, s’assemblen de moment com dues gotes d’aigua. I que la divisió del vot antidemòcrata, que existeix, pot acabar paradoxalment beneficiant la llista territorial de Xavier Espot.

 

 

eleccions generals
cartells
Terceravia
d'acord
DA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte