Diari digital d'Andorra Bondia
Les quatre candidatures que es presenten a Encamp.
Les quatre candidatures que es presenten a Encamp.

Terceravia irromp a Encamp en un escenari amb quatre llistes


Escrit per: 
P.G.

La parròquia d’Encamp té, com a les passades eleccions generals, quatre candidatures territorials per un cens electoral que arriba als 3.928 electors, uns 500 més que als anteriors comicis. La gran sorpresa a aquesta parròquia ha estat la presentació a última hora de Terceravia+Unió Laurediana+Independents, que competiran amb Demòcrates per Andorra, d’Acord, i Progressistes-SDP, amb una alta presència de dones com a caps de llista.

Els primers a arribar ahir ben d’hora al matí a presentar les llistes al Comú d’Encamp van ser la coalició formada pel  Partit Socialdemòcrata i Liberals d’Andorra, que amb el nom d’Acord encapçalen David Rios Rius, ex-conseller general i exsecretari d’organització del PS, i Cathy Juan Muñoz per la part dels Liberals, que treballa com a responsable de recursos humans al comú encampadà i havia estat secretària d’Estat d’Ocupació. Rios va destacar que l’acord assolit amb els liberals es basa en tres eixos principals: la reforma de les institucions, l’acord amb Europa i la reforma de la Llei electoral. “Després cadascú defensarà el seu programa”, va precisar. Per la seva banda, Cathy Juan va remarcar que la coalició d’Acord “deriva d’una praxi política i d’un treball, tant nacional com de la parròquia, on s’ha arribat a través d’un clima de consens i de pluralitat”. Gil Rossell i Eduard Ricard van presentar aquesta candidatura.

La segona llista que va presentar les signatures va ser Progressistes-SDP, amb Aaron Comella Servet i Judith Montoro Sánchez com a caps de llista. Comella, de 41 anys, és nou al camp polític, i ha fet el pas amb l’esperança que “el nostre projecte il·lusioni el màxim possible i que hi hagi el màxim de participació possible”, va dir. Sandra Cano, juntament amb Roc Rossell, van presentar aquesta llista i van destacar que s’ha optat “per cares joves i cares noves”.

La sorpresa va arribar un quart d’hora més tard amb Terceravia. Olga Martínez Nuvau i Íngrid Ruiz Jordan són les dues dones que encapçalen aquesta llista “espontània”, tal com va la va definir Íngrid Ruiz, que treballa al cos policial. “Ha costat una mica tancar la llista perquè la política és feixuga, però ho fem amb molta il·lusió, que és el que li falta al país”. Ruiz també va animar a la participació. Els presentadors d’aquesta candidatura van ser Olga Novau i Gemma Pierre.

Finalment, la quarta i última llista que es va donar a conèixer ahir cap a les onze del matí va ser la de Demòcrates per Andorra. El ministre d’Ordenament Territorial en funcions, Jordi Torres, i l’exconsellera de DA Maria Martisella són les dues cares visibles de la llista taronja. Torres, però, va destacar que el projecte de DA comporta “certa renovació”. El candidat encampadà va desitjar sort a tots els candidats i va suggerir que els possibles atacs polítics “vagin en la línia de la confrontació d’idees, i així pot ser una cursa interessant”, va manifestar Torres. A més va destacar que

DA ho fa amb unes “candidatures preparades”. Jordi Mas i Ramon Jordana van presentar la llista taronja a Encamp i l’exconseller encampadà Carles Enseñat els va acompanyar.

Terceravia
irromp
Encamp
escenari
quatre
llistes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte