Diari digital d'Andorra Bondia
Terceravia no proposa canvis en la data d’implementació de la taxa.
Terceravia no proposa canvis en la data d’implementació de la taxa.

Terceravia vol destinar part de la taxa turística a la formació del sector


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

El conseller general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Joan Carles Camp, ha entrat a tràmit sis esmenes al projecte de llei reguladora de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics. A través de les esmenes, es modifica l’articulat referent a la taxa turística amb l’objectiu que els recursos provinents d’aquesta es destinin, també, a la formació, tant per a la gestió administrativa i econòmica d’empreses d’allotjaments turístics i de restauració, com per a la formació dels treballadors del sector. “Hem considerat adient invertir en professionalització i formació del sector”, indica Camp. Entre les esmenes també destaca la regulació del règim bed&breakfast, entès com a allotjament en domicilis particulars, amb servei d’esmorzar o sense. Una activitat que només s’accepta, segons les esmenes de Terceravia, com a establiment complementari d’allotjament turístic, en aquells establiments amb encant com ara cases pairals, bordes, habitatges unifamiliars d’alta qualitat, però que en cap cas s’accepta en habitatges plurifamiliars.

A més, Terceravia ha afegit un article per modificar l’article 42 de la Llei general de l’allotjament turístic referent als serveis i preus amb l’objectiu de prohibir la venda per sota del cost o sota el preu d’adquisició de productes o serveis oferts per les empreses d’allotjament turístic amb la finalitat de no incórrer en actes de competència deslleial. Perquè així sigui, el grup parlamentari ha previst a través de l’esmena que el Govern publiqui via reglament el barem de preus mínims segons les categories dels establiments d’allotjament turístic, el qual s’haurà d’actualitzar anualment.

D’altra banda, entre les esmenes presentades a l’articulat, també en destaca una que modifica l’article 44 dels Estatuts d’Andorra Turisme amb el propòsit que en qualsevol operació de crèdit de l’organisme es regeixi obligatòriament segons els principis bàsics de la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal. Finalment, també ha entrat dues esmenes més per assegurar que la taxa turística s’apliqui sobre les pernoctacions i per evitar que s’interpreti que els explotadors directes sense intermediaris de fins a 2 HUT no puguin fer publicitat o comercialització del seu producte a través de portals o agències dedicades a promoció i venda de serveis turístics.

Precisament, avui mateix el Butlletí del Consell ha publicat la tramesa del projecte de llei i les 21 esmenes presentades a la comissió legislativa d’economia.

Terceravia
taxa turística
formacio
sector

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte