Diari digital d'Andorra Bondia

Toc d’alerta als partits


Escrit per: 
Redacció

Un any més, l’informe del Tribunal de Comptes relatiu a les despeses electorals de les formacions, en aquest cas les dinou candidatures que van concórrer als comicis comunals del 2 de desembre passat, dóna un toc d’alerta als partits.

I és que un cop més, el tribunal remarca en l’informe, aprovat en la darrera sessió del Consell General, la “gran disparitat” en la forma de presentar les comptabilitats de les diferents candidatures, i recomana novament la utilització, com a norma de referència, del Pla general de comptabilitat pública.
No obstant, l’informe del Tribunal de Comptes incideix en un segon aspecte que hauria de provocar una preocupació més gran als partits, com és el fet que moltes de les candidatures van entregar la documentació requerida fora del termini establert, fet que, al marge de significar un incompliment de la Llei qualificada de finançament electoral, comporta lògicament un retard en l’elaboració i posterior aprovació de l’informe, així com un endarreriment en el cobrament de les subvencions.
I és que, malgrat que les candidatures que es van presentar als comicis del 2 de desembre de l’any passat tenien fins el 20 de febrer per presentar els comptes, algunes no ho van fer fins al 7 de juliol passat.
El retard en el cobrament de les subvencions que preveu la Llei qualificada de finançament electoral perjudica, especialment, les formacions més petites i amb menys recursos econòmics, que veuen com amb el pas del temps s’incrementen els interessos dels crèdits bancaris que han de retornar.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte